Monday , 22 April 2024
Home » Home » 1 éves lett a stroke támogató csoportunk – video

1 éves lett a stroke támogató csoportunk – video

Kicsivel több, mint 1 évvel ezelőtt egy TV-forgatás után született az ötlet, hogy hozzunk létre egy olyan facebook csoportot, ahol első kézből kaphatnak tanácsot a felépüléshez a stroke-túlélők, a családtagjaik pedig az ápolásukhoz kaphatnak hasznos tippeket. Már 760 tagot számlálunk, ami jó is, meg rossz is.

Jó, mert ha már egyszer megtörtént a baj, legalább olyan emberektől kérhessenek tanácsokat, akik maguk is átélték a stroke-ot valamelyik oldalról, és rossz, mert erre igény van, hiszen Magyarországon félóránként meghal valaki stroke-ban, és rengeteg embernél okoz tartós rokkantságot, talán ezért nem hallunk róluk.

Célunk, hogy a hozzánk csatlakozók tisztába kerüljenek vele: noha a stroke nagyon összetett, nehezen és lassan gyógyuló betegség, korántsem lehetetlen a javulás, felépülés. A legtöbbünk rácáfolt a negatív prognózisokra, és a tanult hozzáállását, valamit tapasztalatait szeretné megosztani másokkal.

A Strokeinfó Alapítvánnyal egyetértésben szeretnénk, ha az agyvérzésként elhíresült betegség nagyobb nyilvánosságot kapna, hiszen bizonyos esetekben megelőzhető, és MINDEN ESETBEN kezelhető, ha az ember olyan szerencsés, hogy túléli.

A tagjaink nagyrészt azok a kíváncsi, és bátor emberek, akik tudni akarják, hogyan kaphatják vissza a szerettüket, vagy az elszenvedők a saját életüket. A másik részük pedig támogatókból, segítőkből, és az ügyünk szimpatizánsaiból áll.

Ez úton szeretném megköszönni mindenkinek, akinek bármekkora része volt a csoport működtetésében, de főként természetesen az alapító társaimnak:

Sarkadi Gabriella – Strokeinfó Alapítvány

Kocsis Gábor – Használd fel blog

 

1 éves fennállásunk óta rengeteg sikersztorit láttunk, hallottunk, mi vagyunk rá a bizonyíték, hogy soha nem szabad feladni! 🙂

 

 

Az érintettek figyelmébe ajánlom a stroke felépülésemről szóló blogomat, hasznos gyakorlati tanácsokkal:

Egy stroke-os naplója, amely már túl van a 34.000 látogatáson.

 

Köszönöm a figyelmeteket!

A csoport: Stroke-os hősök és szeretteik közössége

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...