Saturday , 13 April 2024
Home » Else » 10 tanács Oprah Winfrey-től a sikeres élethez

10 tanács Oprah Winfrey-től a sikeres élethez

Legutóbb Will Smtih tanácsait írtam meg, és mivel sokan olvastátok őket, és megtaláltam a többi részét is a videosorozatnak, úgy döntöttem, lassanként mindet lefordítom. Nagyon érdekesnek találom olyan híres, és tiszteletreméltó emberek tanácsait leközölni, akik már befutottak az életükben.

A következő a sorban Oprah Winfrey, amerikai tv-s személyiség, producer, üzletasszony és humanista, aki nagyon mélyről küzdötte fel magát. Ma már nagyon híres, és nagyon gazdag.

 

1. Fókuszálj a következő lépésre!

Ne vessz el a részletekben! Ne az egész képre koncentrálj, hanem mindig csak a következő teendődre annak érdekében, hogy elérd a célodat!

2. Ragadd meg a lehetőséget!

Csak kevesen nevezhetik magukat szerencsésnek az életben. A szerencse számomra a felkészültség találkozása a lehetőség pillanatával. Nem létezik szerencse anélkül, hogy kezelni tudnád ezt a pillanatot a felkészültségeddel. Akkor is, ha még nem tudod, miért, fejleszd magad, mert minden arra az egy pillanatra készít fel az életben, amikor eljön életed lehetősége.

3. Mindenki hibázik.

Nem szabad büntetned magad, amiért valami nem sikerült! Nem voltál még a szükséges tudás birtokában, de az idő előrehaladtával ez változik. Aki nem követ el hibákat, annak nincs miből tanulnia.

4. Dolgozz magadon!

Figyeld meg, honnan ered a belső erőd, és dolgozz azon, hogy ezt a területet fejleszd! Miben vagy tehetséges? Mit szeretsz csinálni? Fejleszd folyamatosan a személyiséged legerősebb húzóelemeit! Csak akkor tudsz adni magadból, ha te magad már teljes vagy! Az önszeretet nagyon fontos, bármit mondanak is mások!

5. Fuss olyan gyorsan, ahogy csak tudsz!

Sok ellenfeled fog felbukkanni az úton, de őket nem befolyásolhatod. Magad felett viszont lehetsz úr. Ahelyett, hogy folyton hátrafordulsz, hogy megnézd, nem értek-e utol, fordítsd az energiádat arra, hogy a saját képességeidet fejleszted. Fuss, ahogyan csak tudsz: saját magadért!

6. Legyen hited önmagadban!

Mások elvárásait nem kell készpénznek venned, építs föl te saját magad egy hitrendszert az életedre vonatkozóan! Te mit hiszel el magadról? Mit gondolsz legbelül, ki vagy te? Mert csak ez számít! Kapaszkodj ebbe a meggyőződésbe, ez mindenen átsegít, és azzá válhatsz, akivé akarsz!

7. Ugyanazt keressük.

A külsőségek lehetnek mások, de mélyen belül mind ugyanolyanok vagyunk, és ugyanazokat a dolgokat keressük az életben. Mindenki másban tehetséges, de mind ki akarunk teljesedni, hogy a lehető legtöbbek lehessünk, mint emberek. Mindegy, hogy valakit az tesz egésszé, hogy pitéket süt az embereknek a pékségben, vagy műsort vezet! A fő, hogy úgy érezze, kiteljesedett.

8. Találd meg az életcélodat!

A legtöbb ember nem tudja, mire hivatott, és így csak sodródik az életben. Tehát a legsürgetőbb célod legyen az, hogy erre rájöjj! Minél hamarabb rájössz, annál hamarabb kezdheted el tökéletesíteni a képességeidet, melyekkel eléred.

9. Legyen szilárd alapod!

Nagyon erős értékeket hozunk gyerekkorukból, ezek a személyiségünk szerves részévé válnak, és ezek fognak minket hozzásegíteni ahhoz, hogy a többi ember azonosulni tudjon velünk. Mindig állj két lábbal a földön, és ne felejtsd el, hogy honnan indultál!

10. Nyugi, minden rendben lesz!

Ha üzenhetnél múltbéli önmagadnak, mit mondanál? Többségünk azt, hogy minden rendben lesz. Fölösleges volt a sok aggodalmaskodás, mert mindig lett valahogy!

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...