Saturday , 22 June 2024
Home » Else » Filózgatok #7 – Részt venni a jelenben, és hatékonynak lenni

Filózgatok #7 – Részt venni a jelenben, és hatékonynak lenni

Várod, hogy leteljen az idő, mialatt munkába mész? Várod, hogy leteljen a munkaidő? Lapátolod befelé az ételt? Még a gyerekkel is unottan játszol? Akkor te nem a mostban élsz. Ha csak történnek veled a dolgok, és nem vagy ott abban a pillanatban, úgy érezheted, nem te irányítasz. Pedig ha ott lennél, ez a sodródás-érzés eltűnne, és te nem éreznéd áldozatnak magad. Próbáld meg az örömöt megtalálni abban, amit éppen csinálsz.

Talán nem azonnal fizetődik ki, de hogy megtérül, az biztos. Ha eszel, jól fogsz lakni. Ha dolgozol, kapsz fizetést. Egy dolog nem térül meg, a semmi. Ha csak ülünk, és nézünk ki a fejünkből, nyomjuk a mindennapi rutint, amíg elmúlik az életünk.

Sokkal jobban fogsz örülni a mindennapi dolgoknak, ha inkább meglátod, kielemzed, megjavítod, legyőzöd az eléd kerülő bosszantó dolgokat, nehézségeket, félelmeket. Akkor elveszítik az erejüket, mint Krumplirózsa, a mesében, ha kimondod a nevét. És megnézed, mit tudsz belőlük a javadra fordítani, felhasználni.

Sikeres, és boldog ettől leszel. Pedig manapság az járja, hogy a SIKERES embernek sok pénze van. Nem. Sikeres – vagy inkább kevésbé elcsépelt szóval hatékony – akkor leszel, ha megküzdesz az élettel, és nem te vagy a vesztes. Ha bármit eléd tol, te legyőzöd, feldolgozod, ignorálod, ha kell. És ehhez az kell, hogy átéld, amit éppen csinálsz. Mert irányítani úgy tudod.

Ha rászánod az időt, és energiát, hogy a dolgokat megfigyeld, kielemezd, megértsd, akkor megoldás is fog születni. Lehet, hogy az adott élethelyzeten nem tudsz majd változtatni kívülről nézve. De mivel Te a jelenben élsz, LÁTOD majd a dolgokat, és nem csak nézed. Tehát sokkal könnyebben feldolgozod őket, túljutsz rajtuk.

Ez a szemléletmód nem csak a rossz dolgokra alkalmazható, hanem a jó dolgokra is! Sőt! Azokra a legélvezetesebb alkalmazni. Egy csók, egy jó kaja, egy szerető mosoly, vagy dicséret, amit kapsz. Ha ezeket a pillanatokat jelen időben át tudod élni, akkor nőni fogy benned az az érzés, hogy elégedett vagy. És ezekből a pillanatokból áll össze a boldogság.

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...