Saturday , 20 July 2024
Home » Else » 10+1 tanács Will Smith-től a sikeres élethez

10+1 tanács Will Smith-től a sikeres élethez

A húgom hívta fel a figyelmemet Will Smith 1 perces életfilozófiájára, ez lesz a csemege, a plusz 1 🙂

Ahogy kerestem egyre több minden jött szembe róla, tőle. A kedvencem az alábbi video, ami nagyon jól összefoglalja, milyen elvek segítettek a színésznek abban, hogy ma a világ leghíresebb, Oscar-jelölt színészei között tartsuk számon. De többszörös Grammy díjas rapper, producer, és szövegíró is.

Most már hálistennek kezd kimenni a divatból az a nézőpont, hogy csak az a sikeres, akinek sok pénze van. Írtam már arról, hogy mit nevezek én sikernek, és egyre többször találkozom azzal, hogy mások is így gondolják.

 

12745535_555084371336284_383320579685505288_n

Lássuk Will Smith tanácsait:

 

1. Ne hallgass a kishitűekre!

Ha bárki azt mondja, nem tudod megcsinálni, az azért van, mert ŐK nem tudják megcsinálni, és rosszul éreznék magukat attól, ha te meg tudnád.

2. Az, hogy valakinek születtél, nem azt jelenti, hogy úgy is kell meghalnod!

Az, hogy hova, milyen családba születtél, szinte mindegy, az a lényeges, akivé válsz! Ne fogadd el a szerepet, amit kiosztottak rád!

3. Hozz döntéseket!

2+2 csak akkor 4, ha ezt elfogadjuk igaznak. Hidd el, hogy hatásod van a körülötted történő dolgokra, tehát te döntöd el, mi hogyan történjen! Dönts, és az univerzum összefog, hogy valóra váltsa az elképzeléseidet.

4. Legyen célja a létezésednek!

Érd el, hogy hiányozz onnan, ahol élsz, és tevékenykedsz. Szolgálj másokat (a családodat, a hitközségedet, a közösségedet) a szó nemes értelmében.

5. Légy nagyszerű!

A nagyság nem egy illuzórikus, elérhetetlen álomkép, ami csak egyeseknek adatott meg az életben, hanem mindannyian elérhetjük. Nagyon egyszerű. Válaszd ki, miben hiszel, és légy hajlandó meghalni is érte. Innentől kezdve azt fogod tenni, amit tenned kell.

6. Kötelezd el magad!

Akkor is ragaszkodj a céljaidhoz, amikor ez nehézzé válik! Lehet, hogy néha ki akarsz lépni, az is te vagy, de ami még fontosabb, ne feledd, hogy ki akarsz lenni!

7. Légy lekörözhetetlen!

A különbség egy sikeres és egy sikertelen ember között, hogy a sikeres nem fél egy futópadon meghalni. Más szóval nem lehet többet dolgozni, mint ő, és kész. Lehet bárki szebb, okosabb, tehetségesebb, mint te, de neked kell a legszorgalmasabbnak lenned!

8. Fejleszd a képességeidet!

A tehetség olyasmi, ami az emberekkel születik, de a jártasságok valamilyen területen, az ismeretek 100%-ban tanulhatóak, csak időt kell belefektetni a tudás megszerzésébe. Erre nincs könnyebb megoldás, hiába vagy tehetséges, ha nem gyarapítod a tudásodat!

9. Hagyd, hogy a félelem motiváljon!

A félelem a bukástól, attól, hogy valami nem sikerül. Utálnod kell ezt az érzést, tehát magától a félelemtől kell tartanod, hogy megbénít, gúzsba köt. Ha kopogtat a lehetőség, és félsz, annál jobban kell akarnod, hogy sikerüljön, amit elterveztél!

10. Légy elképesztő abban, amit csinálsz.

A video végén egy jelenet látható a The Fresh Prince of Bel Air című sorozatból, ahol Will nagyon jót alakít. A forgatókönyv szerint rég nem látott, felelőtlen apjára lesz mérges, és bizonygatja, hogy ő nem lesz soha olyan.

Mit jelent ez nekünk? Hogy bármire adod a fejed, kiemelkedőt kell alkotnod! Mert a közhiedelemmel ellentétben ez nem a siker egyetlen összetevője, de elengedhetetlen.

 

És akkor a csemege, az életfilozófiája két szóban megfogalmazva:

Will Smith egy gyerek TV díjkiosztón mondja el két szóban a sikeres élet titkát a fiatal generációnak.

RUNNING AND READING, vagyis a futás, és az olvasás. Ki is fejti miért:

A futás azért, mert amikor futsz, a belső hangod egyfolytában feladná, és megállnál. Azt hiszed, nem tudod folytatni. Mégis, ha le tudod győzni ezt a hangot, akkor az életed minden más területén is, amikor kételkedsz magadban, képes leszel elnyomni a hangot, amely azt súgja, nem vagy rá képes.

És az olvasás azért, mert bármilyen problémával találod magad szembe az életben, biztos lehetsz benne, hogy ez már másokkal is megesett, és könyvet is írtak róla. A problémád nem új, és valószínűleg már meg is oldották előtted. Ezért fontos, hogy minél többet olvass, hogy megtudd, hogyan csinálták mások!

 

Ajánló:

 

Aki még nem látta, nézze meg A boldogság nyomában c. filmjét

Teljes film itt: http://mozicsillag.cc/film/a-boldogsag-nyomaban-2006-online

Részlet a filmből:

 

12565395_1739992026220783_4834295084017604184_n

A másik, amit látnod kell a Hét élet c. filmje!

Teljes film itt: http://mozicsillag.cc/film/het-elet-2009-online

Előzetes:

 

Köszi Mimi, hogy felhívtad rá a figyelmemet! 🙂

 

 

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...