Saturday , 20 July 2024
Home » Else » Belső szépségszalon

Belső szépségszalon

Szépségszalonba azért jár az ember, hogy rendbe tegyék az arcát, vagy a testét különféle kencékkel. Ettől egy ideig jobban érezzük magunkat. De azért csak egy ideig, mert külsőleg, tünetileg kezelnek minket. Mint pl. a gyógyszerek esetében. Ha nem a kiváltó okot szüntetjük meg, akkor a hatás sem lesz tartós.

A kiváltó okok pedig mérgezőbbek bármely külső hatásnál, mert belülről marnak minket. Ilyenek az önbizalomhiány, a döntésképtelenség, az önutálat, a félelem a dolgok alakulásától, a megfelelni vágyás, mások véleményével való túlzott törődés, és még sorolhatnám. És mivel mi nők sokkal agyalósabbak vagyunk, ezek minket jobban le tudnak rombolni.

Ez egy nagy játszma, és neked részt KELL venned benne. Muszáj utálnod magad, különben nem is vagy ember, nem vagy “normális”. Ha szeretni, és tisztelni mered saját magad, akkor kilógsz a sorból, ami minimum elítélendő.

beauty-salon
Az önelfogadás nem beletörődés, nem az jelenti, hogy nem is próbálok meg jobbnak lenni testileg és lelkileg. Hanem azt jelenti, hogy ÉN vagyok a mérce. Magamhoz képest próbálok meg mindig fejlődni, és nem másokhoz képest. Mert nem mindannyiunk egyforma, mint tudjuk, és nem is lehet! Ez olyan nyilvánvaló igazság, amit igyekszik a mai világ a szőnyeg alá söpörni. Ha arra törekszel, amit nem érhetsz el, de elhitetik veled, hogy elérheted, akkor jó üzletet lehet belőled csinálni.

A belső szépségszalon arra jó, hogy rendbe tedd magadban a dolgokat. Hogy felmérd a saját értékeidet, és ehhez mérten viselkedj. Ez lesz az egyetlen eset, hogy másokhoz kell mérned magad. Ülj le, fogj egy papírt, és írd össze, mik a jók dolgok benned. Lehetnek külső, és belső dolgok is. Vagy az ismerőseidet is megkérheted, hogy írjanak pozitív dolgokat rólad. Ezt a listát később bármikor előveheted, és instant önbizalombombát kapsz. Ingyen!

A jó gondolatok megszépítenek. Mit mondunk arra, aki belülről rendben van? Hogy belülről sugárzik. Hogy megfog a kisugárzása. Nem a külső szépészeti dolgok. Sem a ruha, sem a smink, sem semmi. Ha valaki összhangban van önmagával, az azt jelenti, hogy nem utálja saját magát, és ez látszik is.

Nem hiszed el, hogy így vagy tökéletes, még ha mondják sem. Ez belső munka. Akkor fogod elhinni, ha már eléggé szereted a belső tulajdonságaidat. Akkor a külsők is felértékelődnek. És jó eséllyel magadhoz vonzod azt a különleges valakit, akinek el tudod hinni, ha azt mondja: szép vagy!

 

r-WOMAN-MIRROR-FASTING-large570

Az, hogy őt be tudd vonzani az életedbe, is az kell, hogy becsüld magad. Hiszen a közhiedelemmel ellentétben nem olyan párt kapunk magunk mellé, akit érdemlünk. Hanem olyat, akiről elhisszük, hogy megérdemeljük. Tehát ha magunkat nem tartjuk érdemesnek egy számunkra tökéletes párra, az agyunk, Isten, az Univerzum azt mondja: jó, oké, vettem az adást, akkor nem lesz olyan.

De mit is jelent saját magunk tisztelete? Először is, azok az emberek, akik erre nem képesek, nem szeretik magukat eléggé, azt fogják mondani, hogy egoista vagy, mert csak magaddal törődsz. De hát kivel törődnél? – kérdem én, hiszen saját magaddal vagy összezárva egy életen át. Jobb, ha olyan kapcsolatot alakítasz ki magaddal, hogy el tudd viselni sőt, kedvelni tudd magadat. Mint a legjobb barátodat, tanítódat, kritikusodat, társadat.

Ahhoz, hogy jól meglegyetek magaddal, az kell, hogy szeress a saját társaságodban, vagyis egyedül is lenni. De ez csak olyankor szórakoztató dolog ám, ha pozitív, kiegyensúlyozott gondolataid vannak. Ha nem magadat sajnálod, és másokat hibáztatsz az életed kudarcaiért. Ehelyett szép dolgokat képzelsz el, mintha már valóra váltak volna. Jeleneteket játszol le a fejedben meg nem történt, de jó eseményekről. Arra gondolsz, hogy milyen csodás, és nem magától értetődő dolog, hogy ma felkeltél, és egészséges vagy. Hirtelen vágyat érzel, hogy másoknak is segíts. Összehasonlítod az életed olyanokéval, akik sokkal rosszabb helyzetben vannak, mint Te, és hálás vagy a sajátodért. Ezek a gondolatok aztán sugározni kezdenek kifelé is, és a környezeted nem tudja majd, miért virulsz!

 

Woman-Happy-with-Laser-Face-Treatment-in-PA

Az önszeretethez hozzátartozik a tisztelet is. Ha magunkat nem tiszteljük, ezt mástól sem várhatjuk el. Hány és hány nőt látunk nap, mint nap (és pár évvel ez előtti önmagamat is ide sorolhatom), akik méltatlan kapcsolatokba bonyolódnak? Megalkusznak, mégpedig azért, mert nem tisztelik eléggé magukat. Nem hiszik el, hogy nekik jobb is jár. Vagy pedig az alantas érzékekre ható, ribancos ruhákat hordanak, felveszik ezt a viselkedést is, adott esetben, felkeltve a férfiak szexuális vágyát, és ezzel azt sugalmazva, hogy “dönts csak meg, én úgyis csak erre vagyok jó”. Pedig sokan közülük csak figyelemre vágynak. Lehet ezt ízlésesen is csinálni!

Hányan idomulnak a környezetükhöz? A “barátaikhoz”, a munkatársaikhoz, a partnerükhöz, hogy mindig megfeleljenek. Felépítenek saját magukról egy törékeny képet, és aztán arra megy az energiájuk, hogy ezt a képet fenntartsák. Én vagyok a leglazább barát, én vagyok a legjobb munkaerő, vagy a legodaadóbb barátnő, csak nehogy rosszat gondolj rólam. És persze, ez kiveszi az energiájukat, lestrapáltak lesznek tőle, és ők maguk is elvesznek valahol út közben.

És itt el is érkeztünk oda, hogy széppé, olyan igazán, belülről fakadóan, természetesen széppé csak az tesz, ha önmagad vagy. Nincs, nem volt, és nem lesz még egy olyan, mint Te. Gondolj, amiket akarsz, csináld, ami boldoggá tesz, és ne akarj állandóan megfelelni. Úgysem leszel mindenkinek jó!! Ez majd önbizalmat ad, és úgy ragyog majd kifelé, mintha lenyeltél volna egy 100-as izzót 🙂

 

hug yourself 2

Persze, ezt nem tudja majd mindenki kezelni. A nők megpróbálnak majd ledorongolni, és utálnak, féltékenyek lesznek. A férfiak érdemtelenebbik része pedig el fog kerülni, mert féltve érzi majd a férfiúi mivoltát egy erős, magabiztos nőtől. Legyen mindkettő szűrő, hogy kivel nem érdemes kezdeni, sem mint baráttal, sem mint pasival. És vedd bóknak, mert az emberek csak azokat utálják, akikké nem válhatnak, vagy azt, aki nem lehet az övék.

Önmagunk szeretete, tisztelete, az önazonosság, az önmagunkba vetett hit, az önbizalom nem nárcisztikus tulajdonságok, mindössze ismerjük magunkat, és elismerjük, hogy tisztában vagyunk az értékeinkkel. Akik ezt zokon veszik, azokról biztosan tudhatjuk, hogy híján vannak ezeknek a tulajdonságoknak, és tudat alatt, vagy titkon irigyelnek minket értük. Ami azért hízelgő, mert rá kell szolgálni! Ok nélkül nem fog irigyelni senki 🙂

 

Tehát ragyogjunk belülről, ez az igazi szépség titka! 😉

 Nem az a nő akarok lenni, akivel a férfiak le akarnak feküdni, hanem aki mellett fel akarnak ébredni.

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...