Saturday , 30 September 2023
Home » Arab » Én nem azt tanultam Muhammad Ali-tól, mint te

Én nem azt tanultam Muhammad Ali-tól, mint te

Minden idők egyik legnagyobb nehézsúlyú boxolóját senkinek nem kell bemutatni. A halála óta azonban elárasztották az internetet a neki tulajdonított, kitartásról és erőről szóló idézetek. De ő ennél sokkal érdekesebb ember volt. Látszólag nagyszájú volt, meggondolatlan, és beképzelt, de a színfalak mögött barátságos volt, és emberszerető és békés.

Büszke férfi volt, aki lázadt a feketéket ért igazságtalanságok ellen. Az iszlámhoz is azért csatlakozott, mert a muszlim bármilyen színű lehet, az iszlám egyenlőséget, és a békét hirdeti. Megtagadta a katonai szolgálatot azzal indokolva, hogy ez nem az ő háborúja. Ezzel kockáztatta a boxolói címeit. Visszanyúlt afrikai gyökereihez, felhívta a figyelmet rájuk is.

Saját bevallása szerint a box csak ugródeszka volt neki, melynek segítségével népszerűségre tett szert. És látta a nagyobb képet, hogy az ő feladata, hogy harcoljon az emberek egyenrangúságáért, és az erőszak ellen, hogy az elnyomottaknak önbecsülést, és büszkeséget tanítson, és a pénzt, amit keres jótékony célokra fordíthassa.

 

Én nem értek a sporthoz, de jók a vevőkéim az emberi érzelmekre, és tulajdonságokra, úgyhogy engem ezek a dolgok fogtak meg benne:

 

Profi önmenedzselés

Jó is volt, de sok jó, és jobb boxoló volt, mint ő. Neki viszont profi marketingstratégiája volt, mindenhol hirdette, hogy ő a legjobb, míg végül ez nem is volt kérdés. Nem hagyta senkinek, hogy egy pillanatra is megfeledkezzenek róla. Ali fiatal korában, a 70-es években zajlott a vietnámi háború, Malcolm-X nyomán pedig a feketék egyenlőségéért folyó harc is. Ő odaállt a népszerű ügyek mellé, és azokkal kötött barátságot, akik segíteni tudtak neki a céljai elérésében.

Legyőze a félelmeit

A nagy szája és látszólagos túlzott önbizalma színház volt, Amerikában ez a showman stílus mindig is divat volt, és ő nagyon egyedien csinálta. De valójában sejthető volt, hogy néhány ellenfelétől jogosan félt. Mégsem hátrált meg soha, nem kereste a könnyű meccseket, mert tudta, hogy azok nem hoznak neki dicsőséget, ami viszont létszükséglet volt neki.

Nem törődött mások véleményével

Alit sokan nem szerették a pökhendi stílusa, és a megosztó elvei miatt, de egyiken sem változtatott emiatt. Pedig egy sportolónál mindig fontos volt, hogy elnyerje minél több ember szimpátiáját. De ő egész életében önazonos maradt. Szendvedélyesen hitt az álmaiban Mint minden ember, aki sokra vitte, soha nem hagyta magát eltántorítani, vehemensen védte a saját filozófiáját az életről.

Hitt magában

Ali végtelen önbizalommal élt, és nekünk a XI. század elején, amikor önmagunk elvesztésével vagyunk elfoglalva, fura lehet, hogy valaki ilyen pontosan tudta, hogy kicsoda, és ilyen hűen élt önmagához. Volt a tekintetében valami jó értelemben vett fanatizmus, magabiztosság, és nem engedte senkinek, hogy letérítse az útjáról.

 

 

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Neurodiverzitás, avagy nem diagnosztizált ADD/ADHD tendenciák felnőtt (főleg) nőkben

Ez most egy ilyen féltudományos cikk lesz, úgyhogy nincsenek képek, komoly a téma 😀 Aki ...