Saturday , 13 April 2024
Home » Arab » Nemzetek konyhája – Brick tunisienne au thon

Nemzetek konyhája – Brick tunisienne au thon

Brick tunisienne au thon

Ez a verzió tonhalas lesz, de más töltelék is kerülhet bele, a fantáziádra bízom, lehet  tojást beleütni, különböző ragukkal, sajttal tölteni. 


Brik tészta (arab boltokban lehet kapni, 10 db-os kiszerelésben, egy nagy, kerek réteslap szerű, vékony tészta; ha nincs, akkor kipróbálni a réteslap is jó, de én nem szeretem, mert szakad, hamarabb átnedvesedik, az íze se olyan, és máshogy is kell hajtogatni, hogy benne maradjon a töltelék)

Töltelék

1 konzerv olajos tonhal, az olajat nem használjuk fel
1 csokor petrezselyem (elhagyható)
10 dkg reszelt sajt
1 fej pirított, felkockázott vöröshagyma
20 dkg felkockázott főtt krumpli (van, aki utána külön ki is süti)
1 citrom

A hozzávalókat villával összetörjük, és összekeverjük egy kis olajjal, hogy egynemű legyen, fűszerezzük, megtöltjük a brik lapokat, és bő, forró olajban kisütjük; vagy a sütőben, tepsibe halmozva megsütjük (ehhez a feltekert, tojás nélküli verziót javaslom). 

A hajtogatás:

Én a félbe, majd megint félbe módszert szeretem, de van, aki csak 1x hajtja félbe, vagy föltekeri, mint a palacsintát, és begyűri a széleit, mint a töltött káposztának. 

Papírtörlőre szedjük, és citromlével meglocsolva, frissen fogyasztjuk.

Tojásos változat:

Annyi tojást kell számolni, ahány brik-et eszünk meg (1 személy 2-3-at), a brik tésztát egy mély tányérra tenni,a töltelékkel megkenni (azt ki is lehet hagyni) ráütni egy tojást, így félbe, majd negyedbe hajtani, és mehet a forró olajba.

 

Chahya tayba! – Jó étvágyat!

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...