Saturday , 20 July 2024
Home » Arab » Nemzetek konyhája – Brick tunisienne au thon

Nemzetek konyhája – Brick tunisienne au thon

Brick tunisienne au thon

Ez a verzió tonhalas lesz, de más töltelék is kerülhet bele, a fantáziádra bízom, lehet  tojást beleütni, különböző ragukkal, sajttal tölteni. 


Brik tészta (arab boltokban lehet kapni, 10 db-os kiszerelésben, egy nagy, kerek réteslap szerű, vékony tészta; ha nincs, akkor kipróbálni a réteslap is jó, de én nem szeretem, mert szakad, hamarabb átnedvesedik, az íze se olyan, és máshogy is kell hajtogatni, hogy benne maradjon a töltelék)

Töltelék

1 konzerv olajos tonhal, az olajat nem használjuk fel
1 csokor petrezselyem (elhagyható)
10 dkg reszelt sajt
1 fej pirított, felkockázott vöröshagyma
20 dkg felkockázott főtt krumpli (van, aki utána külön ki is süti)
1 citrom

A hozzávalókat villával összetörjük, és összekeverjük egy kis olajjal, hogy egynemű legyen, fűszerezzük, megtöltjük a brik lapokat, és bő, forró olajban kisütjük; vagy a sütőben, tepsibe halmozva megsütjük (ehhez a feltekert, tojás nélküli verziót javaslom). 

A hajtogatás:

Én a félbe, majd megint félbe módszert szeretem, de van, aki csak 1x hajtja félbe, vagy föltekeri, mint a palacsintát, és begyűri a széleit, mint a töltött káposztának. 

Papírtörlőre szedjük, és citromlével meglocsolva, frissen fogyasztjuk.

Tojásos változat:

Annyi tojást kell számolni, ahány brik-et eszünk meg (1 személy 2-3-at), a brik tésztát egy mély tányérra tenni,a töltelékkel megkenni (azt ki is lehet hagyni) ráütni egy tojást, így félbe, majd negyedbe hajtani, és mehet a forró olajba.

 

Chahya tayba! – Jó étvágyat!

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...