Saturday , 20 July 2024
Home » Else » Motivációs filmek nőknek

Motivációs filmek nőknek

Van jó pár film, amik nagy hatással voltak rám, ezek közül is itt egy rövid kis listát gyűjtöttem össze azokból a filmekből, amik eszembe jutottak. Még rengeteg ilyen témájú film van, de rám ezek hatottak a leginkább. Ha hiányolsz valamit, írd meg a bejegyzés alatt kommentben!

Ezek a filmek nőkről szólnak, vagy van legalább egy kimagaslóan inspiráló női karakter a filmben. Kritérium volt, hogy olyan filmeket gyűjtsek össze, amiket már legalább kétszer láttam, így tudok róluk véleményt is alkotni. Azért szól ez a lista nőknek, mert sok esetben ezeket a főszereplőket csak mi nők értjük meg, mi tudjuk átérezni az önmegvalósításuk árát. Persze sok férfi is példát vehet róluk, de természetes, hogy nő lévén finomabb lelkületű filmek érintenek meg.

Ez a lista csak egy felsorolás, nem állítok fel sorrendet. Ha nem láttam volna már őket – némelyiket tucatszor – , akkor elmenteném ezt a posztot, és az elsőtől az utolsóig végignézném a filmeket. Már előre irigylem azt, aki megteszi, mert szuper erősnek fogja magát érezni ilyen nagy dózisú női energia bevitele után.

Hősnőink nagy része egyedülálló, de vannak családosok is, szándékosan válogattam így össze a listát, mert még véletlenül sem akarom azt sugallni, hogy egy nő csak egyedül lehet sikeres. Nem, ha kapcsolatban él, pont ugyanúgy lehet, ha a partnere támogatja. Valamint azt is igyekeztem elkerülni, hogy az előnyös házasságkötés révén sikeressé vált nőket mutassak be, fontos volt az önállóság, és az, hogy nem hallgatnak az emberekre, hogy ki mire NEM lehet képes.

Ezekben a nőkben az a közös, hogy érte őket életük során valamilyen trauma, ami végül a jó irányba terelte őket, és megvalósították önmagukat akármilyen nehéz volt is. Önmaguk mernek lenni, és az álmaik után mernek menni, még ha ez nem is tetszik mindenkinek. Időnként 1 filmen belül több inspiráló női karakter is van, ilyenkor duplán érdemes látni a filmet 🙂 Kattintsatok a filmek címére, ha meg akarjátok nézni őket.

 

 

Kézenfekvő példával kezdünk, Sarah Connor karakterével, aki egyszerű pincérnőből a gépek elleni háború élharcosává válik. Mindeközben hadvezért nevel a fiából, és élete végéig szerelmes a gyermeke apjába, akivel csak pár nap adatott nekik együtt.

 

2309065-t2sarahconnor2

Egyből 6 erős, önmegvalósító nő, akik ráadásul egy városban élnek. A sztori annyira nem is érdekes, de a színészi játékok fergetegesek. A történet Shelby házassága köré épül, aki súlyos vesebeteg, mégis gyereket akar vállalni.

 

Dolly-Parton-Sally-Field-Daryl-Hannah-Shirley-MacLaine-Olympia-Dukakis-Julia-Roberts-lg

 

A történet akár Miranda Priestly miatt is lehetne érdekes, akit a Vogue főszerkesztőjéről, Anna Wintour-ról mintáztak. De az ő előéletét, és azt, hogy hogyan jutott idáig, nem firtatják. Ehelyett Andy van a középpontban, aki a főiskola után bölcsészlányos naivaként a “Runway” című nagy divatlapnál helyezkedik el, és 1 éven keresztül a rettegett Miranda asszisztense lesz, hogy aztán komoly újságíró válhasson belőle.

 

Miranda---Andy-the-devil-wears-prada-204970_500_332

 

Hogyan lesz egy árva lányból lett énekesnő majd kurtizán a világ egyik legnagyobb divatmárkájának megalkotója? Meg kell nézni a filmet.

 

6a00d834b3761f69e20115715980d9970c-500wi

 

Alkoholista szülők, bordélyház, koldulás. Így indult Edith Piaf élete, amíg a párizsi varieté igazgatója fel nem fedezte. Marion Cotillard nagyot alakít.

 

la_vie_en_rose_2007

 

A felejthetetlen Scarlett O’Hara, akit gazdag déli lányként ismerünk meg, elveszti a szüleit, és elszegényedik. Ám az éhezésből önerejéből mászik ki, és fölemeli a testvéreit is. Ez után érdekházasság révén tehetős üzletasszony lesz. Lássuk be, akkoriban erre nem nagyon volt más út. Rhett a kalandor azonban őszintén beleszeret talpraesett személyiségéért.

 

p018w4jj

 

Frida Kahlo festőnőnek csalfa férje volt, akitől elvált és eltört a gerince, ennek következményeit élete végéig viselte. Tragikus történet is lehetne, de a legkevésbé sem az, hiszem Frida neve ma már fogalom, extravagáns, szókimondó művészi és egyéni stílusa ikonikussá lett. Salma Hayek brillírozik a szerepben.

 

1ca7cb021079680bfe0f4fa946513d5f

 

Jane az első nő, aki részt vehet a Navy Seal elitszakasz kiképzésén. Mindenki meglepetésére sikeresen veszi a kemény akadályokat, és bebizonyítja, hogy a lelki erőtől a testi erő is megnő, nemre való tekintet nélkül.

 

gi-jane

 

A film csak tavaly jelent meg, de máris nagy kedvencem lett. Egy olyan korban, ahol nőként is nehéz volt érvényesülni, nem hogy fekete nőként, három kiváló matematikusnő részt vesz a NASA űrporogramjában, amely aztán nagy viharokat kavar és változásokat hoz magával.

 

hero_Hidden-Figures-2016-2

 

Frances sikeres írónő látszólag boldog házasságban. Aztán egyszer csak kipukkad a rózsaszín lufi, és nulláról kell újrakezdenie az életét. Egy véletlen Olaszországba sodorja, és végül itt találja meg önmagát és élete céljait.

 

diane-lane-under-the-tuscan-sun

 

Katniss igyekszik eltartani a családját egy olyan világban, ahol a túlélésért folyik a harc minden nap. Aztán adódik egy lehetőség, hogy kitörjön és bizonyíthasson, de ezért ölnie kell és látszólag feladni, amiben eddig hitt.

 

HungerGames

 

Tess titkárnő egy multicégnél hétköznapi, mondhatni kispolgári élettel. A nagy lehetőség azonban még nem jött el számára. Amikor egyszerre kopogtat az ajtaján ez a lehetőség, és az igazi egyszerre, kiderül, hogy tisztességes úton egyikhez sem juthat hozzá. El kell döntenie jó kislány marad egy unalmas, céltalan élettel, vagy felad az elveiből és elveszi, ami jár neki.

 

Working-Girl-4

 

Julia Child, a híres amerikai szakácsnő fiatal éveit mutatja be a film. Julia férje diplomata, ezért sokat utaznak. A Párizsban töltött idő alatt leteszi majdani karrierje alapjait. Julie Powell New York-ban dolgozik egy call center-ben. Szenvedélye a főzés, így Julia több évtizedes nyomdokain járva gasztroblog írásába kezd, amely célt ad az életének. A nyálcsorgatás garantált.

 

julie-and-julia

 

Három korszak, három történet, és három nő olvad össze egyetlen történetté AZ ÓRÁK időfolyamában. Mindegyik nő úgy kapcsolódik egymáshoz, akár a szemek a láncban, anélkül, hogy tudnának arról, hogy egyetlen nagyszerű irodalmi alkotás visszavonhatatlanul megváltoztatja az életüket.

 

maxresdefault

 

Beatrix egykor bérgyilkos volt egy híres bérgyilkos osztagban. Kiszáll, ám ez nem jár következmények nélkül. Az esküvője napján a volt szerelme, a csapat vezetője Bill lemészárolja a násznépet. Ő hajszál híján megússza, de elhatározza, hogy véres bosszút áll.

 

maxresdefault (1)

 

Karen Bixen dán bárónő a kicsapongó életet élő férje után megy Afrikába. Hamar rájön, hogy egyedül kell boldogulnia. Gazdálkozni, tanítani kezd. Dennys, a kalandos életű férfi villámcsapásként érkezik az életébe, és mint ahogy az lenni szokott, a nagy szerelmekkel, ez sem tarthat örökké.

011fbf8ee074cb15665e0cc291addcab--edwardian-costumes-karen-blixen

 

Rhode Island idilli kisvárosában, Eastwickben három barátnő él egy sajátságos lakóközösségben: Alexandra, Jane és Sukie. Frissek, csinosak, s mindhárman az igazi férfit keresik. S egyszer csak egy dúsgazdag New York-i agglegény bukkan fel a városszéli kastély új lakójaként: Daryl Van Horne. Ez nagy változást hoz a barátnők életében: egyenként a bűvkörébe vonja őket. Csak aztán derül ki róla: ő a megtestesült ördög.

 

susan-sarandon-cher-michelle-pfeiffer-witches-of-eastwick

 

  • Átkozott boszorkák

    Sally és Gillian az Owens család hagyományait követve boszorkány képességekkel rendelkeznek, de cserébe magányra ítéltettek. Az a férfi ugyanis, aki beléjük szeret, rendszerint hamar meghal. De felbukkan egy nyomozó a semmiből, aki nem hisz a babonákban.

279034c2fb4789a861787a91f11e523a

 

Dian Fossey antropológusnő régi vágya teljesül, amikor Afrikába utazhat, hogy a vad hegyi gorillákat tanulmányozza. Megalkuvást nem tűrő harca, hogy a pusztításra ítélt állatokat megmentse, tragédiába torkollik.

 

h0znECU2ha43jhPfhwKB2qJX2M2

 

Rose elszegényedett Arisztokrata családból származik, Jack mindig is egy szegény csavargó szerencselovag volt. Kettőjük rövid, és lehetetlen szerelme arra inspirája Rose-t, hogy a lehető legteljesebb életet élje, miután a Titanic elsüllyedését is túlélte.

 

Rose-Dawson-image-rose-dawson-36746352-500-281

 

Francesca látszólag egyszerű vidéki háziasszony. Amikor azonban odasodródik Robert, A National Geographic fotósa, minden megváltozik pár nap alatt, és döntenie kell: feladja a kényelmes, megszokott életét, vagy mer ugrani egy nagyot, és megéli élete szerelmét és kalandját.

 

MV5BODY3NTM0ZTMtYmE3My00NWQyLThmMTktN2U0OWVkNDllYjk2XkEyXkFqcGdeQXVyNjkxMjM5Nzc@._V1_

 

Halle Berry több szerepet játszik a filmben, mint a legtöbb színész. Csupa erős, határozott, talpraesett, bölcs nőt formál meg különböző korokban, és persze célokkal. Egy közös, az általa játszott figurák mély nyomot hagynak a környezetük életében.

 

20203427

 

 

Képek: Google

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...