Monday , 22 April 2024
Home » Else » Filózgatok #2 – Két alaptörvény, amit jó, ha tudsz

Filózgatok #2 – Két alaptörvény, amit jó, ha tudsz

Van 2 törvény, amit ha szem előtt tartunk, az életünk jobbra fordulhat. Na nem feltétlenül anyagilag, mert nem csak ez a jó. A lényeg, hogy hogyan érezzük magunkat a saját életünkben.

Tehát az első:

Bármi történik veled, köszönd meg! Nem kell VALAHOVÁ címezni. Csak úgy bele a világba. Ez olyan hullámokat fog gerjeszteni, hogy egyre jobb dolgok történnek majd veled. Minél gyakrabban vagyunk hálásak, annál inkább.

Nem kell nagy dolgokra gondolni. Elég, ha nem vesszük természetesnek a minket körülvevő, vagy velünk történő dolgokat. Pl.: köszönöm, hogy ma is fölkeltem. Vagy az ételért, a lakhatásért, a munkahelyért, a hétköznapi eseményekért is lehet hálásnak lenni. Egy idő után a karma képen töröl. Vagyis “What goes around, comes around”, amit kibocsátasz, visszaszáll rád. Ha rossz gondolatokat, akkor azok jönnek vissza rossz történések formájában. Ezeket Te teremted meg, ne hibáztass értük senkit, csak gondolj jobbakat! 🙂

Hálásak lehetünk az Istennek, az univerzumnak, a szerencsének, a sorsnak, a véletlennek . Az mind ugyanaz.

Egy felsőbb teremtő erő, vagy a matematikai véletlenszerűségek. Mindig érzed, hogy van valami, de megfogni nem tudod, minél többet gondolsz rá, annál illékonyabb.  Hát nem is kell meghatározni, felcímkézni. A kvantumfizika sem boldogul vele, ők is ugyanerre jutottak:  elég ha tudjuk, hogy a létezésünk nem véletlenek összecsengése.

Van még egy törvény, ami viszont fordítva működik:

Ha adsz, Te is még gazdagabb leszel. Ez egy olyan törvényszerűség, amit nem mindenki tud. Azt hisszük – mert a matematika megmagyarázza – hogy 2 almából 1, az 1. De valójában erre az esetre ez a törvény nem igaz!

Ha őszintén adsz (pénzt, időt, energiát, jótettet), akkor megfigyelheted, hogy a jó dolgok a legváratlanabb helyekről kezdenek jönni, és az az érzés halványodik, vagy meg is szűnik benned, hogy “én irányítom az életem, ha magamnak nem teszek jót, nem is lesz jó”! Ha elégszer ADUNK, bízhatunk benne, hogy az élet számunkra hasznosan alakul majd.

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 17 – Gyógyulásom + Szuper, alacsony kalóriás receptek

Több, mint 4 hónapja nem írtam semmit. Ilyenkor tudni lehet, hogy felgyülemlett bennem a mondanivaló, ...