Friday , 24 May 2024
Home » Else » Csak az akar lehúzni, aki fölött állsz

Csak az akar lehúzni, aki fölött állsz

Én nagy humanista vagyok, szociális beállítottságú, szeretem az embereket, aki ismer az tudja. De néha velem is előfordul, hogy kapok egy emlékeztetőt, hogy az emberek nem alapvetően jók, vagy rosszak, attól függ, hogy milyenek, hogy melyik farkast etetik.*

Amikor életvezetési tanácsokat hallunk, szerepel, hogy legyünk szorgalmasak, kitartóak, dolgozzunk keményen, bánjunk jól magunkkal, stb. Azt viszont nem mondják, hogy a lehúzó emberekkel is meg kell küzdeni az úton. Amikor 2 hónapot kórházban kellett töltenem anno, nagyon megtanultam ezt a leckét. Amíg magatehetetlen voltam, olyan voltam, mint a többi ember az osztályon, beolvadtam, nem volt velem gond. Ahogy fejlődni kezdtem, barátkozni mindenkivel, bátorítani őket, a rosszmájú emberek is megmutatták magukat. Megpróbáltak lehúzni, elvenni a növekvő önbizalmamat, hogy á, úgysem sikerül, nem gyógyulhatok meg én sem, hiszen a stroke mekkora szívás már… Úgy éreztem magam minden nap, mint akiből kiszívják azt a kevés erőt is, ami van. Inkább átmentem másik osztályra egyedül olvasni minden nap. Fizikailag lefárasztott, hogy át akarták ragasztani rám a reménytelenségüket. De én mindenáron meg akartam gyógyulni, ezért a fogamat összeszorítva döntöttem el, hogy többé senkinek nem engedem meg, hogy lehúzzon! Nem adok senkinek ekkora hatalmat a kezébe. A felépülésem során később így tudtam leszarni az orvosok lesajnáló tekintetét, és kishitű véleményét, hogy ez már nem lesz jobb. Amíg tolószékes voltam, az volt a szint, amikor mankós lettem az, amikor elhagytam, de alig tudtam valamit csinálni, akkor meg az. A stroke után 8 hónappal közölte egy reumatológusnő, hogy nyugodjak bele, hogy addig tudtam fejlődni, ezek és ezek a maradványtünetek. Így 3 és fél évvel később már tudok futni, mikor még a járásról sem tudták elképzelni, hogy nekem menni fog. Tehát nem hagytam, hogy az ő valósága az enyém legyen! Nem engedtem meg neki, hogy jobban ismerjen, mint én saját magamat. A saját életem fölött én vagyok az úr, én dolgozom folyamatosan magamon fizikailag és mentálisan. Nem fogom hagyni, hogy a véleményével lerombolja a magamba vetett hitemet.

 

12794800_1750526575167328_4912831668009245532_o

*

Ez csak úgy megy, hogy meg sem hallod a rosszalló kritizálást. Amikor elfelejtem, hogy én már nem itt tartok, emlékeztetem magam a kórházas sztorira.

Rosszindulatú, pletykás, versengő, kishitű, irigy emberek mindig lesznek, akik azt akarják, hogy te veszíts. A saját életük nem olyan érdekes, a tiéddel kell foglalkozniuk. Később, – jegyzem meg – amikor tovább fog fejlődni a személyiséged, te is csak a saját dolgaiddal törődsz majd. Nekik is légy hálás, ők legalább nyíltan csinálják, amit csinálnak, le tudod kezelni őket, szemben azzal az állatfajjal, aki a szemedbe kedves, aztán hátba szúr.

Szóval ez nem rólad szól, hanem róluk. A saját kisebbrendűségi komplexusaikat vetítik ki rád. Lehetsz te a legnagyobb angyal a világon, akármilyen kedves, jószívű, szorgalmas, türelmes stb. akkor is lesz majd, aki megpróbál lerántani. Valami lesz, amibe bele lehet kötni, amit ki lehet beszélni, amit el lehet tőled irigyelni, amiben le KELL téged győzni, el kell venni az önbizalmadat, há’ nehogymá’ ugye? Jó kis magyar mentalitás. Plusz ott van az is, amikor csalódsz valakiben, na az tud fájni, ugye. Ezért már értékelem azt is, aki szemtől szemben nem bír.

Ezek az emberek nem ismerik a valódi énedet, hadd utálják azt, akiről azt hiszik, hogy te vagy. Ez is azt bizonyítja, hogy nem veled nincs valami rendben, hanem az ő fejükben, az ő önbecsülésükkel. Ezen te nem tudsz segíteni. Annyit tudsz tenni, hogy nem reagálod le, nem öntesz olajat a tűzre, nem adsz energiát neki.

Emésszék csak magukat a lehúzó emberek, nagyobb büntetés nekik, hogy egész életükben összezárva saját magukkal kell élniük, mintsem a te haragod. Hosszú távon te jobban alhatsz, mert nem vagy ilyen. Persze ők is jól fognak, mert nem feltétlenül látják át, hogy rombolnak. Egy ember lelkét. Igazolva látják a saját bánásmódjukat. Nekik viszont nem mondják azt, hogy “te vagy a példaképem”, ez a legszebb dolog, amit idén mondtak nekem. Az önfejlesztésnek ez az egyik szuper hozadéka, hogy szívből le tudod szarni azokat, akik téged bármilyen szinten is vissza próbálnak húzni.

A megoldás tehát: foglaljanak le a saját dolgaid, törődj azokkal, akik szeretnek, ne adj energiát a rossznak.

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...