Saturday , 22 June 2024
Home » Else » Filózgatok #5 – Te milyennek akarsz látni?

Filózgatok #5 – Te milyennek akarsz látni?

Aki nem szeret, az azért van, mert nem ismer. Ha azt állítja, hogy ismer, akkor pedig csak a felszínt kapargatja. Aki végigcsinált velem szar periódusokat, elküldtem 20x a francba, megsértettem, és mégis mögé lát a dolgoknak, és tudja, hogy a tetteim mögött a legjobb szándék van, és minden támadás csak védekezés; na az szeret.

Következésképp ismer is. A kettő egymás függvénye. Ezért nem szabad felvenni semmilyen negatív kritikát olyan emberektől, akik nem ismernek, vagy csak felszínesen. Mert a véleményük nem mérvadó. Megvan a példa az elefánttal?

 

 

Hat vak koldus találkozik egy elefánttal a dzsungelben. Az elefánt hagyta, hogy megtapogassák a szerzetesek, így mindenki tapogatással az elefánt más-más részét kezdte el tapogatni. Miután hazatértek vitába elegyedtek egymással, hogy milyen is az elefánt:

Az első szerzetes aki az elefánt agyarát tapogatta meg, kijelentette, hogy az elefánt olyan mint egy lándzsa.
A második szerzetes szerint aki az elefánt oldalát tapogatta meg azt mondta, hogy az elefánt olyan mint egy fal.
A harmadik aki a lábait tapogatta meg, azt mondta, hogy olyan mint egy fa.
A negyedik aki az elefánt ormányát tanulmányozta, kijelentette, hogy az elefánt olyan mint egy kígyó.
Az ötödik aki a fülét fogta meg, állította, hogy az elefánt olyan, mint egy nagy legyező. A legutolsónak az elefánt farka maradt, tehát ő azt állította, hogy olyan,mint egy kötél.

 


Láthatóan ellentétes, jelentősen különböző vélemények születtek, annak ellenére, hogy minden szerzetesnek részben igaza volt. Ahhoz, hogy a valóságot hűen vissza tudjuk adni, le tudjuk írni hasznos a többféle nézőpont együttes használata.

Az, hogy milyen vagyok, csak attól függ, hogy te milyennek akarsz látni engem. Ami bennem zavar, az valójában magadban zavar. Ha benned nem lenne ott, nem zavarna!

Na, emésszétek 🙂

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...