Tuesday , 28 May 2024
Home » Arab » Amit az ISIS-ről még nem tudtál, és kérdés nélkül elhitted, hogy minden muszlim ilyen

Amit az ISIS-ről még nem tudtál, és kérdés nélkül elhitted, hogy minden muszlim ilyen

A wikipédiából: Az Iszlám Állam (arabul: الدولة الإسلامية ad-Dawlah al-ʾIslāmiyyah), más néven Iraki és Levantei Iszlám Állam vagy Iraki és Szíriai Iszlám Állam (angol rövidítéssel ISIS) egy dzsihádista csoport. Magát kalifátusnak kikiáltva a világ minden muszlimja fölött vallási fennhatóságot követel, és a világ muszlimok által lakott régióinak jelentős részét közvetlen politikai fennhatósága alatt kívánja egyesíteni a Levante térséggel kiindulva (mely magában foglalja Jordániát, Izraelt, Palesztinát, Libanont, Ciprust és Törökország déli részét (beleértve Hatay tartományt). A csoportot hivatalosan terrorista szervezetnek minősítette az ENSZ Biztonsági Tanácsa, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztrália, Kanada, Indonézia és Szaúd-Arábia, emellett a nyugati és más médiumokban is széles körben terrorista szervezetként említik.

 

Az elején pár alapfogalom, hogy értsétek, miről írok. Az ISIS (angol rövidítés, jelentése Islamic State Of Iraq and Levant, magyarul Iraki És Levantei Iszlám Állam), vagy arabul DA3ECH (ejtsd: dáés, vagyis Dawlat Al Khilafa El Islamiyya). Követői a khawarej-ek (ejtsd: káuárezs, magyarul: háridzsiták). Az Iszlám állam NEM egy valódi állam, hiába hívják így magukat, hanem egy terrorszervezet. Követői általában alul iskolázott, szegény emberek, akik az általuk követett szigorú, és elavult Sária törvényektől várják – legalább az arab világ – erkölcseinek, és életének javulását. Az ISIS a hírhedt Al-Quaeda “jogutódja”, és Szíriában  és Irakban van a főhadiszállásuk.

 

A muszlimok utálják a terroristákat, mert azt hiszik, jobban ismerik a Koránt, mint az átlag, és vakon követik a kalifájukat, akit azért választottak, mert szerintük jobban ismeri a szent írásokat náluk. Ezt követően kérdés nélkül követik őt, és azt teszik, amit mond. Olyan elvakultak, és buták, mint a mi világunkban a szélsőséges szektások. A gyilkolászást is megmagyarázzák, és feljogosítva érzik magukat rá. A céljuk, hogy a Sharia (ejtsd: sáríjjá) törvényeket betű szerint betartassák, mert csak ezeket ismerik el igaznak, és Istentől valónak. A törvények a 10. században keletkeztek, és szerintük a cél szentesíti az eszközt, vagyis minden áron be kell őket tarta(t)ni.

Ilyenek pl., hogy a nők nem sétálhatnak egyedül az utcán, csak ha a mahram-juk (férfi családtag) kíséri őket, a lopást kéz levágással büntessék, hurcolják meg a párokat, akik házasság nélkül élnek nemi életet, a nők csak abayában járhassanak, akinek pénze van, az többet adjon belőle a szegényeknek, de a személyes kedvencem az, hogy a nők nem vezethetnek. Ebből is látszik, hogy a kalifa agymenéseit követik, hiszen a Sharia törvények keletkezésekor még nem is voltak autók :).

A barátom és a családja egy átlagos muszlim családot testesít meg ebben a helyzetben. Az átlag muszlimoknak pedig elítélik az ilyesfajta viselkedést. Szégyellik, hogy ezzel azonosítják a muszlimokat, az iszlámot, az arabokat. És szerintük a nyugatnak (tehát nekünk is) minden okunk, és jogunk megvan ez alapján megítélni az iszlámot, és a muszlim embereket, még ha ez fáj is nekik. Ők ugyanúgy nézik a tv-ben a híradásokat az ISIS, vagy már terrorista szervezet rémtetteiről, és ugyanúgy szörnyülködnek, mint mi. A Sária törvények sokkal többek, mint amikkel ijesztgetnek minket. Az átlag muszlim pedig semmit nem fogad el, ami erőszakos, vagy bántó szándékú.

Ők nem ilyenek, az iszlám NEM ilyen. Nem csak hogy azt mondja, hogy nem szabad ölni (csak, ha téged ölnek, és csak azért, hogy megvédd magad), hanem van az egyik Hadísz-ban (vagyis versben, ami a Szunnában, ami Mohamed próféta kinyilatkoztatásai, és életvezetési tanácsai összegezve – ezeket alapul véve próbálnak élni) benne van, hogy lesz majd egy korszak, amikor hamis muszlimok átverik a világot, de minket ez ne tévesszen meg, mert nem ez az iszlám igazi arca. Hiszen az iszlám a béke vallása. Az eredeti jelentése ez, és csak az eltévelyedettek állítják be erőszakosnak.

 

Az eredeti idézet:

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: يأتي في آخر الزمان قوم حدثاء الأسنان سفهاء الأحلام يقولون من خير قول البرية، يقتلون أهل الإسلام ويدعون أهل الأوثان كث اللحية (غزيرو اللحية) مقصرين الثياب محلقين الرؤوس يحسنون القيل ويسيئون الفعل يدعون إلى كتاب الله وليسوا منه في شيء.

 

Angolul webfordítóval (nincs sok értelme):

The Messenger of Allah peace be upon him:
Comes in the last decade folk: Haddthae teeth, foolish dreams, they say okay to say wild, kill the people of Islam and the people who worship idols, bushy beard (Gxiro beard), failing dresses, Mahgayn warheads, proficient gossip and abuse act, calling the book of God and not from him in thing.

 

Magyarul fordítóval: Allah Küldötte béke legyen vele: jöjjön be az elmúlt évtizedben a népi Haddthae fogak bolond álmok mondjuk rendben van, hogy mondjuk vad, megölik az emberek az iszlám és az emberek, akik imádják a bálványokat bozontos szakáll (Gxiro szakáll) hanyag ruházat Mahgayn fejek jártas pletyka és visszaélésről szóló törvény azt állítják, hogy a Book of Allah és nem tőle dolog.

 

És a forrás:

 http://www.moso3a.net/thakafia/showthread.php?t=7279

Ez egy fórum, ahol muszlimok vitatkoznak egymással.

 

 A NYUGATI VILÁG TELJESEN FÉLREÉRTI AZ ISZLÁMOT, ÉS A MUSZLIMOKAT!!!

AZ ISIS LEGTÖBB ÁLDOZATA MAGA IS MUSZLIM!!!

 

Az alábbiakban idézeteket szúrok be két általam szívesen olvasott, és hitelesnek tartott blog idevágó bejegyzéseiből.

Az egyik:

Vilaghelyzete.com – Awakening the world – (Every heart makes a difference)

 

Az ISIS fedősztori titkos története – Kik kreálták és használják a rettegett Iszlám Államot

A korábban Irakban al-Kaida néven ismert iszlám katonai csoport, az ISIS, ami most az Iszlám Állam nevet vette fel, igazi rémálommá vált.  Kegyetlen, fanatikus bérgyilkosok, az a küldetésük, hogy mindenkit kiirtsanak, aki más valláshoz vagy hitvilághoz tartozik, és bevezessék a saría törvényt. Az e cél érdekében végrehajtott tömeges kivégzésekkel, lefejezésekkel és még keresztre feszítésekkel is büszkén hencegnek, videóra veszik őket, és feltöltik az internetre, hogy az egész világ lássa.

 

A másik:

Kozelakelet.blogspot.hu

Muszlimok az “Iszlám” Államról

 

“Az Iszlám Állam követői nem is muszlimok, nem emberek, hanem fekete szívű szörnyszülött pokolfajzatok, az igaz iszlám ellenségei!”

 

“Az Iszlám Állam harcosai igazából nem a vallásért harcolnak, hanem zsoldosok, akiket a nyugat fizet és fegyverez, és legfőbb céljuk az olaj és a gazdasági befolyás megszerzése a térségben.”

 

Életmorzsák a forrongó Irakból

 

“Átveszik a hatalmat a vízforrások felett. Áttörik a gátakat, elárasztják az ültetvényeket egy egész ország termését téve ezzel tönkre. Százezreket kényszerítenek az otthonaik elhagyására. Mintha egy láthatatlan kéz irányítaná őket. Nagyon számítóak. Precízen megtervezik a lépéseiket, hogy mindenhol elpusztítsák az emberi lelket. Egy egész népet akarnak megfosztani az élelemtől, a víztől, az otthonuktól, mintha a történelemből is ki akarnák őket radírozni. És amikor elveszik az emberek otthonát, a gyerekeknek nincs hol játszani. A gyerekeknek nincs hol fiatalnak lenni. Sem fizikai, sem érzelmi terük nincs. Nincs hely a gyerekkoruknak, ezért az egyetlen valóság, amit ismernek az a háború és a harc. És ha mást nem ismernek, hogyan nőhetnének orvosokká és tanárokká? Nem tanulnak mást, mint bosszúszomjat és az ellenség gyűlöletét. Azt szeretném, ha a világ megértenék, hogy Irak tele van civilizált, intelligens emberekkel. Ez itt a civilizáció bölcsője. Még az Édenkert is itt volt. Ők itt nem porlepte, névtelen menekültek, akiket elüldöztek az otthonukból. A menekülttáborok építészekkel, zeneművészekkel és tanárokkal van tele.”

– Dr Marzio Babille, az iraki UNICEF igazgatója.

 

Wikipedia: There is not a strictly codified uniform set of laws that can be called Sharia. It is more like a system of several laws, based on the Qur’an, Hadith and centuries of debate, interpretation and precedent.

 

Magyarul: Nincs szigorúan kodifikált egységes törvények nevezhető Sharia. Ez több, mint egy rendszer, a Korán és a Hadísz több évszázados törvényei alapján épül fel,viták, különféle értelmezések, és példák alapján.

 

Átnéztem a google első 10 oldalát angolul, és magyarul. Nem találtam túl sok olyan információt a Sharia törvényekről, amiket itt megjelentethetnék, mint forrást. Mind kicsavart, félreértelmezett, szándékosan gonosznak beállított tartalmakat láttam minden honlapon. Áthatotta őket a félelem, és a tájékozatlanság, és szemlátomást egymástól vették a sok hülyeséget. A nyugati médiának többek között anyagi érdeke fűződik ahhoz, hogy az arabokkal, és iszlámmal kapcsolatos kifejezések szitokszóként kerüljenek be a köztudatba. És a lejárató kampányuk nagyon hatásos, gondoljunk csak önmagában a muszlim szóra, egyből egy feleségét verő, kendőt rákényszerítő, és őt bezáró, erőszakos, elvakult, gyerekét ellopó férfira asszociálunk. Egy másodpercnyi időt sem fordítunk arra, hogy a dolgok mögé nézzünk. Ebből a szempontból mi is olyanok vagyunk, mint az ISIS szemellenzős terroristái, csak a mi kalifánk, aki megmondja, mit gondoljunk, az a média.

 

És végül lássuk, mit találtam nagy nehezen a Sharia törvényekről. A párommal sem magyarul, sem arabul, sem angolul, sem franciául nem találtunk 1-nél több megbízható forrást az interneten. Helyette megpróbálta nekem elmagyarázni a Sharia (Chari3a) törvénykezés lényegét. A szaúdiakat hozta fel példaként, hogy egyet sem látok, aki szegény, vagy akinek le lenne vágva a keze, pedig ők régóta a Sharia törvényeket gyakorolják. Régen amikor egy kalifa lemondott, és egy másik vette át a helyét hogy: mostantól a te felelősséged, hogy ne lássak senkit levágott kézzel az utcán. Tehát itt az elrettentésről, a visszatartó erőről van szó, nem arról, hogy ezt élveznék, vagy hogy visszaélnének a hatalmukkal a muszlimok.

 

Az egyetlen hiteles forrás, amit találtunk: http://simple.wikipedia.org/wiki/Sharia_law

 

Ez alapján a Sharia törvények a következőket mondják ki:

– Egy muszlim férfi csak a könyvek népéből választhat feleséget.

– A muszlim parázna férfi csak egy muszlim parázna nővel házasodhat.

– A muszlim nő nem mehet férjhez az apja engedélye nélkül

– A lánynak a szülei választanak megfelelő férjet, de a lánynak joga van ellent mondani, ha nem tetszik neki

– A hozományt, és a kelengyét minden esetben a férfi kötelessége előteremteni

– A lopást büntetik, de attól függően, hogy az illető hányszor lopott már, milyen korú, mik voltak a lopás körülményei, és hogy mit lopott el. Ezt a bírák mindig egyénileg bírálják el. Az egyik büntetés a börtön, de ha ez már nem elég, és az illető visszaeső, akkor jön a kézfej, vagy a lábfej levágása. Ehhez 2 szemtanúnak eskü alatt kell vallania, hogy látták a lopás tényét. Ha ez nem történik meg, a büntetést nem lehet végrehajtani.

– A házasságon kívüli nemi életet mindkét nem esetében 100 botütéssel kell büntetni (és a Hadísz 1 év száműzetést is előír).

– A házasságtörő nő vagy férfi büntetése 100 botütés, és halálra kövezés. Ez csak akkor lehetséges, ha a nő vagy férfi bevallja tettét, vagy a vádló fel tud mutatni 4 férfi szemtanút, aki látta az esetet. Minden feltételnek teljesülnie kell a büntetés előtt. (Qur’an 24:2)

– Két ünnepet kell kötelezően megülni, azt Eid-Al Fitr -t (1 hónapos Ramadáni böjt megtörésének ünnepe), és az Eid-Al Adha -t (Áldozati ünnep, ahol általában birkát áldoznak fel Istennek, a hála kimutatásaként).

– Tilos a disznóhús, a vér, az elhullott állatok fogyasztása, és azon állatok húsa is tiltott, akiket feláldoztak, de nem Isten nevében. (A Hadsíz, a karommal, csáppal, vagy agyarral rendelkező állatok húsát is megtiltja, valamint az olyan állatok húsának fogyasztását, melyek húsa azért bűzlik, mert szeméttel etetik őket, a háziasított szamarak is kivételek, és bármely testrész, amelyet élő állatról vágtak le).

– Tudatmódosító szerek (drog, alkohol) fogyasztása

– Áttérés a muszlim vallásról más vallásra. Ha az áttérés következtében esetleg agresszívvá, vagy erőszakot elkövetővé válna az illető, az egyes értelmezések szerint halállal büntetendő.

 

Ezek a Sharia törvények, angolról fordítottam, a lista a párom szerint is tökéletes. Sokkal nem érek egyet sem én, sem ő. Mi megbeszéltük, hogy ezek több száz éves, elavult törvények, és csak fenntartásokkal értünk velük egyet, vagy pedig egyáltalán nem.

Egy dologban viszont teljes mértékű volt az egyetértés, méghozzá az, hogy nem szabad megítélni a muszlim embereket egy maroknyi elvakult bolond viselkedése alapján, mert minimum téves következtetéseket vonhatunk le.

 

U.I.: Több helyen azt olvastam, és ez világszerte elfogadott dolog, hogy a Sharia törvénykezés szerint tilos a kamat intézménye. Ezért a pénz világában nem ismeretlen az “Islamic banking” kifejezés, ahol kamatot nem számolhatnak fel. Nem azt kétlem, hogy ez így van, de mindig a Sharia-ra hivatkoznak, viszont én nem találok ilyen törvényt. Ha valakinek van ötlete, honnan származik a szabályozás, kérem írja meg!

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Kedvenc arab/muszlim témájú filmjeim

AZ ARABOK. Szeretjük egy kalap alá venni a keleti embereket, de valójában a világon mindenhol ...