Tuesday , 28 May 2024
Home » Stroke » A stroke tünetei

A stroke tünetei

A fiatal (45 év alatti) embereknél sokkal nehezebb kiszúrni a stroke-ot, egy harmaduknál nem is sikerül, és ezek miatt nagyobb károkat tud okozni a betegség.

Az én esetem is mindenkit megtévesztett, mert fél óráig érzékelhetőek voltak rajtam a jelek, de az arcom akkor sem “konyult le”, ami a stroke egyértelmű jele lett volna. Újabb fél óráig pedig semmi. Ilyenkor láttak az ügyeletes orvosok is, és azon tanakodtak, hogy hívjanak-e hozzám mentőt, mert nem látszott rajtam semmi, és semmilyen értékem nem volt magas. Végül az egyik mégis hívott, a biztonság kedvéért. És végül neki köszönhetem, hogy élek.

A tesóm szerint felismerhetetlen volt, és én mindenki dolgát jól meg is nehezítettem, mert ragaszkodtam hozzá, hogy jól vagyok, és hogy nem kell kórház. Szó szerint reggeltől estig.

Tehát az arcizmok látható elgyengülése mellett (mosolygás) ezekre is figyeljünk: ha a láb nem bír meg, öszecsuklik. Ha nehéz koordinálni a kar, és a kéz mozgásait, (karok felemelése), ha nehezen érthetővé válik a beszéd. Ez általában nem periodikus, mint nálam volt.

Mit tegyünk? AZONNAL hívjunk mentőt, vagy vigyük kórházba az illetőt. Akármit mond is, itt az ő akarata nem számít!

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 1 – Mi vaaan?? | Weight loss with hamburgers – Whaaat??

Isten hozott Eni nagy fogyás kalandján! Azt tudom, hogy nem egy hétfői napon kezdődött, meg ...