Tuesday , 18 June 2024
Home » Stroke » 49. – A stroke lelki okai

49. – A stroke lelki okai

 

2013. 07.08. Meg fogom jegyezni ezt a napot, mert egy olyan emberrel találkoztam ma, akinek az anyukája stroke-os, és nem tudja 3 éve talpra állítani. Azt mondja, én segítek neki ebben. Szíven ütött a története, mert eszembe juttatta, mennyire el voltam
keseredve én is… Aztán ez hálistennek elmúlt, és felváltotta az akaraterő, ami segített, hogy a gyógyulás útjára lépjek.
Sok mindenre rájöttem idő közben. Azon kívül, hogy még ma is szinte naponta szembesülök vele, hogy milyen szerencsés vagyok, mert ennél 100x rosszabb is lehetne, arról is meg vagyok bizonyosodva, hogy Isten van. Mert eldöntötte, hogy éljek, és dolgom van itt, csak figyelmeztetett, hogy lassítsak. Hálás vagyok, hogy ez a betegség megtörtént, különben sosem változtattam volna
a szemléletemen. Ezért itt és most teszek egy felajánlást: ha bárkinek stroke-os ismerőse van, aki valamiért nem gyógyul,
vagy feladta, keressen meg, mert tuti, hogy tudok neki tanácsot adni, akár a felépüléshez, vagy abban,
hogy hogyan lehet ezzel megbirkózni, hogyan kell ebből felgyógyulni,
vagy, hogy hogyan kell kezelni a megváltoztathatatlant. Tuti, hogy nekem, aki már túl van a nehezén,
könnyebben megnyílnak, mint akár a saját rokonaiknak; és nagyobb eséllyel találunk megoldást.

Egy természetgyógyász fórumon rákérdeztem, mik lehetnek a stroke lelki okai, az alábbi válaszokat kaptam:

Az élettel szembeni ellenállás…
Túlzott aggodalom, folyamatos félős gondolkodás,stressz.
Ellenállás, feszültség, zavar a gondolkodásban.
Kivel szemben és milyen helyzetben kerekedett felül (ez lehet önmaga is) VAGY ki kerekedett rajta felül, milyen helyzetben, amit nem könnyű feldolgoznia?
Alá- fölérendeltségi helyzetek, elnyomások tisztázása.
Tehetetlenség miben, kivel szemben, mikor (önmaga vagy/és másokkal kapcsolatosan – ez mindegyik további gondolatnál is fontos).
Szellemi-lelki-testi shock mikor, kivel kapcsolatos
Mit nem mer/tud megtenni?
Mit fojt el magában/másban?
Ragaszkodás témaköre: kivel, mikor, miért
Kontroll, visszajelzések utáni vágy
Mi vagy ki ment az “agyára” vagy ő volt sok valakinek?
Csökönyösség témaköre
Társkapcsolati közelség-távolság, félelmek témaköre
Felborult információk szabad cseréje
Túl sok valami, valaki, valamilyen helyzetben témaköre
Miből lett elege?
Szabadulás, szabadság…valakitől, valamitől, konfliktustól…
Rossz tapasztalatok miatt közönyösség
Nyomás gyakorlása, adása-kapása
Elfojtott agresszió, düh
Fegyelmezett érzelmek

 

Magas vérnyomásból alakul ki, folyamatos belső konfliktus egy helyzet, ember stb. miatt, amit mivel nem él meg kint bent ez lesz a következménye fizikailag. Egyfajta merevség, rugalmatlanság, határok feszegetése, … ha már kialakult akupunktúrával sokat lehet javítani rajta, de minél előbb el kell kezdeni az esemény után…és mozgás!!! megelőzésképpen is, minden szinten
A merevség rugalmatlanság hathat az érfalakra..visszerek !! – de egyúttal az ízületek bemerevedését is okozza….ami a fejben zajlik az mindig a gondolkodással is kapcsolatban van.

 

 

15-éve történt.Nagyon sokat dolgoztam,mindig másoknak akartam megfelelni,azt gondoltam mindent nekem kell csinálni hogy a családom ne szenvedjen hiányt.Halogattam hátha elmúlik,de nem.Munkahelyemen olyan szinten felpörögtem,elvesztettem a beszédkészségemet,erősen zúgni kezdet a fülem,mintha vízsugárral mosnák,borzalmas volt. 200/100 volt a vérnyomásom.Háziorvosunk beutalt a kórházba,mindenféle vizsgálaton átestem,miközben egyszer csak elkezdett vérezni a fülem.Kilyukadt a dobhártyám szerencsére,így a vér tudott távozni. Szerencsére sokkal jobban hallok mint azelőtt.Hála a teremtőnek hogy mellettem állt.Kislányom behozta a meditációs kazettáimat a kórházba. /Domján Lászó/éjjel nappal hallgattam. Másokat is akit érdekelt megtanítottam rá,hogyan segítsenek magukon.5-ik nap az orvosok tanácstalanul álltak az ágyamnál,nem tudták elképzelni mi történt,mi ez a nagy javulás,akkor még hiába mondtam volna,úgy sem hittek volna nekem.Szerencsére kifogtam egy csodálatos ideggyógyász doktornőt,aki egyből megértette hogy nem szeretnék gyógyszert szedni,gyógyszerfüggő lenni,mindvégig segített abban hogy magamtól döntsem el mikor gyógyulok meg.Kellett hozzá még egy kis idő,mert közlekedni nehezen tudtam egyedül.De eldöntöttem hogy mindig hazajövök ha elmentem orvoshoz.Szépen hétről-hétre visszanyertem egészségemet.Ma sem szedek gyógyszert,63-éves vagyok egészséges és bízok magamban!!!Ezt azért osztottam meg veletek,mert minden csak is rajtunk áll! Szép napokat és mindenkinek erőt egészséget és főként bizalmat Önmagának! Áldás és SZERETET Mindenkire és Mindenre egyaránt!!! Mindig légy egyensúlyban Önmagaddal!

 

Mivel a stroke sokszor kiszolgáltatott állapottal jár, végleg vagy átmenetileg, azok érintettebbek, akik előtte nem képesek elfogadni a saját korlátaikat, sem mások segítségét, túlzottan irányítani szeretnek, inkább 100 szor adni-adni-adni, mint 1 szer kérni és az egészséges egyensúly felborul bennük e téren. Mivel gondolataikba, tudatukba nem képesek beengedni ezt a fajta hozzáállást, a test szintjén kénytelenek megélni a korlátozottságot, kiszolgáltatottságot és elfogadni, hogy mások is adhassanak nekik. Mindezt sokszor teljesen ép tudat mellett. Dr Jill Bolte Taylor agykutató (az élet fintora) megtapasztalta a stroke-ot és felépült belőle, sőt “megvilágosodott”, erről szól ez az előadás:

 

Ez így van! Ezzel én is így voltam,adni,adni és mindig csak adni.Ma már rájöttem akkor kell adni ha kérnek tőlünk.Mert kérj és megadatik.Ma már megkérdezem,hogy kérsz akkor szivesen és szeretettel adok!Áldás!
Mindenki szívesen ad, de ha mindenki csak adni akarna és senki nem szeretne elfogadni, kinek adhatnánk….? örülök, hogy felépültél!

 

A diclofenac és ibuprofen hatóanyag -ami recept nélkül kapható Pl: Nurofen, Algoflex, Voltaren dolo, ibustar stb….receptre kapható Cataflam, Voltaren, Flector, Diclac……..nagyban hajlamosít rá! Ír a doki valamit, ha nemelég beslisszansz a patikában veszel recept nélkül ugyanolyan hatóanyagot……oszt annyi. http://betegsegek.drtihanyi.hu/cikk/ovatosan-a-fajdalomcsillapitokkal
Óvatosan a fájdalomcsillapítókkal!
Fáj a feje? Kapjon be egy fájdalomcsillapítót! Fáj a háta? Szintén egy fájdalomcsillapító! Fája válla? Ugyancsak egy fájdalomcsillapító. Nagyjából ezt a gyakorlatot láthatjuk és tanulhatjuk el nap, mint nap a televízióból.

 

 

És hozzá ezt a képet kaptam:

971657_162263137291972_1046830064_n_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erre a honlapra csak a stroke-ról szóló blogom esszenciális posztjai kerülnek fel, valamint azok a bejegyzések, amiket 2015 február 1. után írtam. Ha részletesebben érdekel a stroke téma, látogass el az erről szóló blogomra! Egy stroke-os naplója: http://strokeomvolt.blog.hu, és a Strokeinfó Alapítvány honlapjára: http://strokeinfo.hu

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 1 – Mi vaaan?? | Weight loss with hamburgers – Whaaat??

Isten hozott Eni nagy fogyás kalandján! Azt tudom, hogy nem egy hétfői napon kezdődött, meg ...