Friday , 24 May 2024
Home » Plus Size » The Fat Nutritionist, vagyis a kövér táplálkozási szakértő

The Fat Nutritionist, vagyis a kövér táplálkozási szakértő

The Fat Nutritionist, vagyis a kövér táplálkozási szakértő

Michelle dietetikusnak tanul, és az utóbbi 10 évben a táplálkozás tudománnyal foglalkozott. És kövér.

Elsőre ez nekem is ellentmondásnak tűnt, ahogy elolvastam az egyik cikkét, egyre inkább úgy éreztem, hogy nem hogy nem az, egyre több rációt fedeztem fel benne, és egyre inkább úgy éreztem, hogy az én ki nem mondott gondolataimat írja le.

Az eredeti cikk ennél részletesebb, én megpróbálom tömören összefoglalni.

Annak ellenére, hogy kövér, nem élteti a kövérséget, de ahhoz ragaszkodik, hogy rendet tegyen a fejekben azzal a tévhittel kapcsolatban, hogy a vékony emberek egészségesebbek, a kövér emberek egészségtelenebbek, és értéktelenebbek lennének.

Igyekszik megtörni, de legalábbis megingatni azt a hierarchikus téveszmét, hogy a “társadalom” azért akarná, hogy mi, kövérek egészségesen éljünk, ergo lefogyjunk az ő olvasatukban, hanem azért, mert bántja a szemüket a látvány. Nem feltétlenül azért, mert csúnyák lennénk, hanem mert nem illünk bele a szépségről alkotott fogalomrendszerükbe. Minden kövér embert egy zavaró kis pattanásnak látnak, aki nemhogy nem támasztja alá ezt az ideát, hanem rést is üt a pajzson, és minden kövér ember gyengíti ezt.
Hiszi, és vallja, hogy a kövér embereknek is joguk van enni. Csak tudatosabban kell csinálni, és figyelni a test természetes jeleire, hogy mikor lakik jól, mikor éhes, stb.

Kimondva-kimondatlanul a kövéreket tevéhez hasonlónak tartják a többiek. Abból a tartalékból kellene élnünk, ami rajtunk van, és az evésnek minimum szégyennek kellene lennie.

Michelle-t is egy jó dietetikus tanította meg helyesen enni és élni. Sok zöldséget, gyümölcsöt, rendszeres tornát beiktatni nem olyan nagydolog, mint hisszük, ezt tapasztalatból mondhatom. Ez még nem jelenti azt, hogy soha nem ehetjük, amit szeretünk, csak nem rendszeresen, és nem mindegy, hogy milyen minőségűt.

Az az elmélete, hogy vékonynak, sportosnak lenni, “egészségesen, vagy diétásan enni a társadalomban elfoglalt helyünket hivatott megmutatni, hiszen több pénzbe kerül.

Az ellen harcol, hogy az emberek fokmérője az “egészségesség” legyen. Egy kerekesszékes, vagy rákos ember ugyanannyit ér pl.:, mint egészséges társai, a kövér embereket miért bélyegzik mindjárt egészségtelennek? Egy vékony ember miért automatikusan egészséges? Lehet, hogy egy csomó betegséggel küzd, de “legalább” sovány. Ez ellen a sztereotípia ellen küzd ő, a kövér táplálkozási szakértő, aki hozzánk képest meglehetősen jól tudja, miről beszél.

Michelle facebook oldala: https://www.facebook.com/pages/The-Fat-Nutritionist/141556365877761?fref=nf
Blogja: www.fatnutritionist.com
És a cikk:
http://www.xojane.com/issues/fat-nutritionist-not-your-good-fatty
Michelle tök jó tweet-jei: http://lovethyfatness.tumblr.com/post/82509854586/series-of-texts-by-fatnutritionist-which-read

A fenti linkek mindegyikén angol nyelvű a tartalom.

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 12 – Bűnözők | Weight loss with hamburgers – Criminals

Mostanában sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy ‘diet culture’, vagyis diéta kultúra.  Azon bullshitek, ...