Saturday , 22 June 2024
Home » Else » Nektek mi a véleményetek a dekoltázsról?

Nektek mi a véleményetek a dekoltázsról?

Nekem néhány évvel ezelőttig az volt a véleményem róla, hogy ami szép, azt ki kell tenni a kirakatba. De paradox módon zavart, ha a férfiak nézték. Azt hittem, csak ez szép rajtam a szememen kívül, amíg jött egy nagyon különleges valaki, aki be nem bizonyította nekem az ellenkezőjét.

Aki mindent imád rajtam, és nem gondolja, hogy csak a melleim szépek. Végső soron logikusan arra a következtetésre jutottam, hogy a mély dekoltázs önbizalomhiány szülte dolog, amiért nem tartjuk magunkat máshol is elég szépnek. És önmagunk meg nem becsülése, mert ugye az olcsó árut hamar megveszik. Valamint megfelelési kényszer is, mert a társadalmunk azt sugallja, hogy minél többet mutatsz magadból, annál csinosabb vagy.

A férfiaknak genetikailag be van kódolva, hogy bámulják, ami ki van rakva. Nem az ő feladatuk, hogy emiatt bűntudatot érezzenek, hanem a miénk, hogy ne adjunk rá okot. Felesleges ez a duma, hogy itt fent vannak a szemeim, oda nézz! Úgysem oda fog fókuszálni. Ha azt várjuk, hogy a férfiak tiszteljenek, úgy is kell viselkedni, ki kell vívni. Mióta nem hordok semmi dekoltáltat, soha nem bámulják a férfiak a melleimet, jókat tudok velük dumálni, anélkül, hogy zavarban lennének. A nőket amúgy is szeretik szexuális tárgynak tekinteni, legalább ne adjuk alájuk a lovat, ne adjunk rá okot.

Én már tudom, hogy e nélkül is lehetek szép, valaki számára akinek fontos a véleménye. És nem érdemtelen, nyálcsorgatók számára, akiké nem is számított soha. És végül ott vagyok én. Nekem mi a fontos? Nekem a tetszeni akarásnál már fontosabb, hogy a férfiak egyenrangú félként kezeljenek.

Ti mit gondoltok erről?

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...