Wednesday , 19 June 2024
Home » Else » Minden(ki)re van igény

Minden(ki)re van igény

Én nem ismerek olyan lányt, aki kövér akart volna lenni 🙂 Jó, olyat igen, aki magára akart szedni pár plusz kilót, mert túl sovány volt. De nem gyengén túl van ez misztifikálva. És a többi tulajdonságunk? Én ugyanúgy utálom a nagy orromat, vagy a halogató, lusta természetemet, mint azt, hogy kövér vagyok. Ezek mégis háttérbe szorulnak, miért?? Az nem számít, ha már úgyis “tökéletességre” törekszünk? Lehetek én a legnagyobb angyal, a legkedvesebb a világon, senkit nem érdekel, merthogy kövér vagyok, kész. És ez immáron elő is lépett az 1. számú “rossz”tulajdonságommá. Az emberek a kövérséghez a lustaságot, az igénytelenséget társítják, pedig ez már rég nincs így, egyrészt az alkat nagyrészt örökölt adottság, másrészt ez az életmód, ezek az ételek nagyon könnyen kövérré tesznek, harmadrészt pedig az ember nem minden életszakaszban néz ki ugyanúgy. Lehet, hogy 20 évesen vékony volt, de 30 évesen jelentkeznek itt-ott zsírpárnák, 40 évesen meglátszik a gyerekszülés, stb. Nem tudjuk elfogadni a változást, ez az egyik fő baj, mint ahogy az öregedés is egy változás, és az ellen is harcolunk. Pedig ez nevetséges, mert olyan embert sem láttam még, aki nem öregedett volna meg. Attól, hogy valaki vékony(abb), még utálhatja magát. Hiszen akkor sem felel meg a mai szépségideálnak. Akkor narancsbőrös, nagyseggű, kismellű, stb. Az önelfogadást kéne a sulikban tanítani, mert rengeteg a frusztrált ember. Mert ha bármilyen szinten elégedetlen vagy magaddal, abból üzletet lehet csinálni. Vagy ez csak nekem ilyen egyértelmű?

Isten különböző adottságokkal áldott meg mindannyiunkat. De hát ez csodálatos!

Mindenre van igény, és így minden igény ki van elégítve 🙂  Mindenki hozzájuthat ahhoz, amit megkíván. Örülhet az, akit a lapos has hoz lázba, vagy a bőrön áttetsző csontok, vagy épp a szinte gyermeki, törékeny alkat; ugyanúgy , mint a nagy mellekre, fenékre, vagy buja domborulatokra bukó férfitársaik. Akkor meg nem értem, mi ez a nagy felhajtás a kövér-sovány témában, amikor ez mindig is így volt, ezt az emberek tudomásul vették, és mindenki ahhoz húzott, aki megfelelt az ízlésének. Most meg megy az uniformizálás, hogy mindenki legyen vékony/izmos, mert KIZÁRÓLAG az a szép…

Jó, értem én, hogy a világ az egészségtelen ételektől és életmódtól egyre inkább elhízik, de hát ez engem is ugyanúgy idegesít, és ugyanúgy ellenzem, mint akárki más. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy mi nem a kövérséget éltetjük, hanem azt, hogy nem a tested formája határozza meg az értékedet. Hogy mennyire vagy szerethető, vagy szép. Minden relatív. Ami az egyiknek taszító, az a másiknak szexi.

Tegyünk meg magunkért, az egészségünkért, szépségünkért amennyit csak tudunk, mert mi nők azért vagyunk, hogy a világ gyönyörködhessen bennünk, csodálhasson minket.

Egy rakás tespedt, leharcolt nő pedig ugyanúgy visszataszító lehet, mint a salátát is ímmel-ámmal evő soványságmániás társaik.

MINDENKI szerethető, MINDENKIRE van igény!!!

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...