Monday , 22 April 2024
Home » Plus Size » Mi az igazi plus size divat?

Mi az igazi plus size divat?

Úgy gondolom, rendbe kell tenni 2 alapfogalmat. A plus size-os nők fogalmát, és hogy mi a plus size divat.

A plus size MODELLEK nagyobb méretűek, mint átlagos társaik, de általában max. 44-es méretet hordanak.A plus size nőknél nincs -ig, 44-től fölfele már mindenkit annak neveznek.A plus size divat pedig az az ága a divatnak, amit kifejezetten plusz súllyal élő nőknek fejlesztettek ki, figyelembe véve a testi adottságaikat, hogy a lehető legjobban álljanak nekik a dolgok. Mert nem akarják, hogy a nő előnytelenül nézzen ki.A sarki moletti üzlet az nem plus size divat!!! A magyarok még gyerekcipőben járnak ilyen téren. Attól, hogy egy ruha nagy méretű, még nem felel meg a plus size divat követelményeinek!

Persze lehet bármit hordani, csak az nem lesz feltétlenül ízléses, és stílusos. Akinek ezek nem szempontok, az ne vegye figyelembe ezt az írást.

Vannak esetek, amikor ez engem sem érdekel, és a praktikum felülírja a külalakot 🙂
Pl. amikor sportosat van kedvem viselni, vagy ha olyan helyre megyek, ahol nem számít az öltözékem.

De ha valaki arra hajt, hogy fogalma legyen, mi is ál jól neki igazán, az figyelje a plus size oldalakat, mert sok hasznos tanácsra tehet szert, olyasmit tudhat meg, amit előtte nem tudott a saját testtípusáról.

Hogy csak néhány alap dolgot említsek, a plus size divat szerint öltözködők nem hordnak rikító virágmintás holmikat, vagy nem lóg ki a hasuk semmiből, általában mell alatt húzott fazonnal “takarják” azt. Tudják, hogy az alakformáló fehérnemű, vagy akár az, ami pluszos méretre és alakra van kitalálva, nem ördögtől való. Figyelembe veszik, hogy a magassarkú cipő nyújtja az alakot, és tudomásul veszik, hogy a bő ruhák nem takarják el a kövérség tényét. Hosszított felsőket, tunikákat hordanak. Ugyanakkor tudják, mik a hülyeségek a divatban. Nem csak “slankító” feketét, vagy hosszanti csíkosat szabad hordani, meg zsák fazonú ruhákat.

Az, hogy valaki “plus size” méretű, még nem teszi automatikusan plus size divat követővé!

Ti mit gondoltok erről a témáról? Szerintetek mi plus size divatos, és mi nem az? ill. szerintetek nekünk mindent szabad viselnünk?

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 12 – Bűnözők | Weight loss with hamburgers – Criminals

Mostanában sokat lehet hallani azt a kifejezést, hogy ‘diet culture’, vagyis diéta kultúra.  Azon bullshitek, ...