Saturday , 22 June 2024
Home » Else » Fogyás hamburgerrel Part 10 – A pöttyös ruha | – Weight loss with hamburgers – The polka dot dress

Fogyás hamburgerrel Part 10 – A pöttyös ruha | – Weight loss with hamburgers – The polka dot dress

Ha olvastok, tudjátok, hogy szoktam meditálni. Így volt ez tavaly október 20-án is, csak utána le is írtam, mit láttam, mert előjöttek gyerekkori emlékek, amikről azt hittem, elfelejtettem őket.

Are you an English speaker? Translate the entire article like so:

A Fogyás hamburgerrel egy cikksorozat lesz egy 3 hónapos tanulási fázis eredménye (aztán tovább írom, amikor újakat tanulok). ITT LEHET ELMENTENI/KÖNYVJELZŐZNI A LINKET, ha később visszajönnél elolvasni a többi részt.

Láttam magam babakoromban a rácsos kiságyban, ahogy a szüleimet látom veszekedni és féltem. Úgy éreztem meg kell védenem magam. Aztán később alsós koromban, amikor meg kellett védenem magam vagy a tesómat a suliban, erősnek kellett lennem, mert én voltam ‘a nagyobb’.

De a legélesebb emlék, ami előjött, hogy abban a kisvárosban voltunk, ahol születtem, ahol az anyai nagyszüleim laktak. 6-7-8 éves lehettem a képen, anyuval és mamával ruha anyagot vettünk, hogy a szembe szomszéd Irénke néni, aki varrónő majd megvarrja nekem. Piros alapon fehér pöttyös anyag volt, és én nagyon boldog voltam, szerettem volna egy ruhácskát pörgős szoknyával. Mama viszont azt mondta, nem állna jól nekem. Inkább csináltassunk kis nadrágot és blúzt, mert az slankít. Emlékszem, milyen rosszul esett ez akkor. Azt érezni, hogy nem vagyok elég szép, hogy valami baj van velem.

A családomban a nők nagy darabok voltak, vagy életük második felében lettek azok. Tudatosan belegondolva és felnőtt fejjel tudom, hogy ez csak projekció volt, nem rólam szólt. Jó szándékkal mondta, de mivel ez a sok éves minta, és hogy a kislányokat csúfolják, ha dundik, meg akart védeni.

Ezen a képen kb. annyi éves lehetek, mint az emlék idején

Már nem kell nagynak és erősnek lennem, mert megedzettem a lelki izmaimat, azok jobban védenek, mint bármi. Nem kell ennek fizikailag is látszania. A meditáció alatt jövőbeni, kisebb méretű önmagammal beszélgettem a Dunaparton, és megölelt, és ilyen ruha volt rajta, piros alapon fehér pöttyös.

Az emlék óta 3 dolog történt. 1 – azóta is folyamatosan fogyok, most mínusz 16 kilónál járok. 2 – Már tudatosan nézem az olyan piros alapon pöttyös ruhákat kisebb méretben, mint amilyen most vagyok, mert mire nyár lesz és felvehetem, még kisebb leszek. 3 – Elhatároztam, hogy lerajzolom magam, ahogy 1 év múlva szeretnék kinézni. 5 és fél éve nem rajzoltam semmit (úgyhogy óvatosan a kritikákkal 🙂 ), de most rávettem magam. Hogy egyszerűbb legyen hátulról és ruha nélkül, hogy még én is meg tudjam csinálni 🙂 Kifejezetten vékony nem szerenék lenni, nekem női szemmel is mindig azok a lányok tetszettek jobban, akiken van egy kis fogás 🙂 A kép is ezt tükrözi.

 

 

Szóval tudatosan készülök rá, hogy meg fog változni az, ahogy magamat látom. Időről-időre vizualizálom jövőbeni önmagamat. Nekem nehezezebb elképzelni, hogy fogok kinézni, mert mindig dundi voltam, még kislánynak is. Ezért kellett a rajzolós gyakorlat is. Most nevessetek ki, de még a saját fejemet is kivágtam fényképekről, és idegen nők testét magazinokból és összeillesztettem, mint valami Dr. Frankenstein 😀 Én nem mindig látom a változást magamon, mert az önképem csak lassan változik, de a kolléganőm egyik nap azt mondta: olyan, mintha leolvadna rólad egy másik ember 🙂 Szóval jó úton vagyok.

Ha tetszett a poszt, dobj egy lájkot, és gyere majd vissza elolvasni a következő részt arról, hogy hogyan lehet egyszerűen jól enni, és mellékelek pár receptet is.

Köszönöm a figyelmedet, további tartalmakért kövesd az Eniways facebook oldalát.

Tarot kártya olvasással kapcsolatban is ott tudsz keresni.

Támogasd a munkámat Patreon-on lehetőséged szerint, ha több ilyet is olvasnál.

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...