Wednesday , 19 June 2024
Home » Else » Facebook tanfolyam 4. rész

Facebook tanfolyam 4. rész

A 4. részben arról lesz szó, hogy hogyan lehet smiley-kat beszúrni, chatre, vagy kommentben, hogyan lehet játékokat letiltani, anélkül, hogy az illetőt letiltanánk, aki küldte. És egy olyan mappáról az üzeneteinknél, amiről lehet, hogy nem is tudtuk, hogy üzeneteink jönnek oda.

Smiley-k:
Ha üzeneteket váltasz valakivel, a chat ablak jobb alsó sarkában a fényképezőgép ikon mellett lesz a mosolygós arc ikon, ha arra rákattintasz, kijönnek a választható ikonok. A + jelre kattintva továbbiakat is le lehet tölteni, sok ingyenes van. A Matricaboltban a zöld INGYENES gombra kattintva telepíthetünk egy új matricakészletet. Legközelebb, amikor újra megnyitjuk a chatet, ezek már választhatóak lesznek.
Ugyanez a helyzet akkor is, amikor kommentelni akarunk egy tartalmat, a fényképezőgép ikonnal pedig egy fényképet küldhetünk el a gépünkről, vagy akár kommentként is használhatjuk.

A másik lehetőség is ugyanúgy működik chaten, mint kommentben, itt kis méretű smiley-kat szúrhatunk be speciális kódok begépelésével, ilyen listákat itt találtok, a fenti ikon, hogy hogyan jelenik meg a facebook-on a smiley, a lenti pedig, hogy mit kell begépelni hozzá. Érdemes elmenteni az oldalt, és kimásolni majd, ha valamit használni akarunk. Példa:
Az oldal: http://www.symbols-n-emoticons.com/p/facebook-emoticons-list.html

Játékletiltás:
Mindannyiunkat idegesítenek a kéretlen játékfelkérések, de eddig bonyolult volt játékot letiltani anélkül, hogy az illetőt is le ne tiltanánk vele. Pedig lehet, hogy mást látni akarunk, amit megoszt. Az egyik lehetőség, hogy amikor jön egy játékfelkérés, rákattintunk, ekkor megjelenik a játék adatlapja az alkalmazáskezelőben. És jobb oldalon legalul lesz egy kis betűs link, hogy letiltás.
A másik lehetőség, hogy az Alkalmazás beállításokat megnyitjuk) jobb fent kis nyíl a Kijelentkezés link felett->Alkalmazások), ott megjelenik minden alkalmazás, amit használsz, és X-el eltávolíthatod őket.

Egyéb mappa:
Ha rákattintasz az üzeneteidre, a Bejövő üzenetek mappa mellett jobbra lesz egy „Egyéb” mappa is, ide jönnek azok az üzenetek, amik olyan emberektől jönnek, akik nem az ismerőseid, ill. amiket a facebook spam-nek minősít. Időnként érdemes erre is ránézni, csak kattints az üzeneteidre, és Egyéb mappa.

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...