Monday , 22 April 2024
Home » Else » A smink valódi természete

A smink valódi természete

A smink nagyon fontos. – halljuk sok helyen. Hát ez így ebben a formában nem igaz. Megmondom, miért.Mert nem arra használjuk, amire való. A természetes szépséget kiemelni, kihangsúlyozni. Helyette elfedni igyekszünk az általunk csúnyának tartott részeket az arcunkon. Erre a legjobb példa, ha valaki, – akinek amúgy normális szemöldöke van – leborotválja, hogy újra rajzolhassa, esetleg tetováltassa. És most nem azokra gondolok, akikek ritka, vagy formátlan, és így korrigálják.Figyeljétek meg, hogy a túlzottan sok smink 95%-ban mindig önértékelési problémákra vezethető vissza. Minél több van egy lányon, és minél természetellenesebb, annál több baja van magával, és annál inkább kizárólag sminkben érzi szépnek magát.

Ugye ti is hallottátok már: “smink nélkül még a boltba sem megyek le”.

Ez azért hülyeség, mert egyrészt magunkat is becsapjuk vele, meg a férfiakat is, akiknek állítólag tetszeni akarunk. A férfiak nem szeretik az erős sminket. Ez elcsépelt, de igaz. Ha nekik akarunk tetszeni, akkor egy könnyű, szépséget kiemelő smink elég. Mert mindenki arcán van bájos rész, amit érdemes előtérbe helyezni.

Egy barátnőm jegyezte meg, aki régen nem látott, hogy nem tudta, mi rajtam a furcsa, hát az, hogy nincs rajtam smink, pedig eddig csak azzal látott. De hogy így is szép vagyok. Hát igen, 5-6 éve még én is ebbe az önértékelési gonddal küzdő csoportba estem. De hát valahol az önelfogadást is el kell kezdeni, nem igaz?

Fokozatosan szoktam hozzá az arcom természetes kinézetéhez, és szerettem meg azt. És ma már egy light sminkben sokkal kényelmesebben érzem magam, és a férfiak is nem mellékesen belefeledkeznek az arcom bámulásába, nem kapják el a tekintetüket. Úgyhogy ne akarjunk nő társaimnak tetszeni, nem velük kell élnünk.

És a művi make-up-nál sokkal fontosabb és szebb a szépen tisztított, rendben tartott arcbőr, na meg a magabiztos, kiegyensúlyozott, kedves arckifejezés.

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 17 – Gyógyulásom + Szuper, alacsony kalóriás receptek

Több, mint 4 hónapja nem írtam semmit. Ilyenkor tudni lehet, hogy felgyülemlett bennem a mondanivaló, ...