Friday , 24 May 2024
Home » Else » A papírfecnik jelentősége

A papírfecnik jelentősége

Én ezt 2013-ban láttam itt, a facebook-on, Örömbefőtt néven, és akkor elhatároztam, hogy nekem is lesz ilyen. Szorgalmasan írtam minden “nagy” eseményről, elég rendszeresen, semmi említésre méltót nem hagytam ki, és örömmel gondoltam a dec. 31-ére, amikor kinyitom. Meggyőződésem volt, hogy az életünk nem is olyan rossz, csak elsikkadunk a jó dolgok fölött, és inkább panaszkodunk. És ezzel a módszerrel kívántam ezt bizonyítani.

Sokszor ez adott egy plusz löketet, ha szomorú voltam, mert tudtam, hogy egy csomó jó dolog lesz még, amit felírhatok egy cetlire, és bedobhatom. Mire eljött a nagy nap, kibontottam, és elolvastam minden cetlit, meglepődve konstatáltam, hogy milyen kis dolgoknak tudtam örülni év közben. Csak 1-2 nagyobb volumenű dolog volt köztük.

Tehát nekem az a tanulság, hogy hozzáállás kérdése az egész. Ha boldog akarsz lenni, elhatározod, és úgy is lesz. Mindegy, milyen dolgok történnek, te eleve úgy állsz hozzá.

2015-ben nem a velem történt jó dolgokat írom le, hanem valahányszor eszembe jut egy kívánság, egy történés. vagy egy dolog amit nagyon szeretnék, felírom a dátummal együtt és bedobom. Majd megnézem, mikor teljesül. Mert a kérdés nem az, hogy teljesül-e, hanem csak a mikor. Tudható, hogy a gondolatoknak teremtő erejük van, és ezáltal a valóságba helyezem a kérést. Bármit fel lehet írni, és minél pontosabban körbeírjuk, annál jobb. December 31-én megint megnézem. Kíváncsi vagyok, mi teljesül belőlük. Ez olyan, mint a lottó. Az ember vesz 1 heti reményt. Nos, én 1 évi reményt vettem, és ráadásul majdnem ingyen.

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Fogyás hamburgerrel Part 17 – Gyógyulásom + Szuper, alacsony kalóriás receptek

Több, mint 4 hónapja nem írtam semmit. Ilyenkor tudni lehet, hogy felgyülemlett bennem a mondanivaló, ...