Wednesday , 19 June 2024
Home » Arab » A körülmetélés okai és hasznai

A körülmetélés okai és hasznai

Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, a (férfi) körülmetélésnek ma már csak higiéniai jelentősége van. A női körülmetélést egyszerűen barbárságnak tartom, és már nem, vagy csak elvétve szokás csinálni, elmaradott törzseknél.

De először a férfi körülmetélésről: tudom, hogy a nyugati férfiak körében divat ebből viccet csinálni, mert milyen vicces már, hogy a keleti férfiak jó részének péniszéről hiányzik a bőr. Hát akkor tisztázzuk, hogy az előbőr hiányzik, aminek nincs igazi funkciója, azon kívül, hogy húzogatni lehet. A keleti fiúkat ennek hiányában sem lehet leszoktatni a maszturbálásról. Pedig eredetileg volt ilyen szándék is, amikor kialakult ez a szokás. Ám kicsivel sikamlósabb lett a cselekvés, de azért megmaradt. Az is benne volt abban, hogy ebből szokás lett, hogy könnyebben, és alaposabban tisztítható a pénisz. Ezt abszolút megerősítem, mert akárhogy lehet tisztítani a nemi szervet, az előbőr alatt akkor is megtapadnak a bacik, de ha ez nincs, akkor értelemszerűen nem tudnak hova bújni, és lemoshatóak. Alátámasztja ezt az is, hogy pl. New York-ban, ahol kiterjedt a zsidó közösség (és ők is körülmetélkeznek), rengeteg nem zsidó is követte őket ebben, és ők is megcsináltatták, akár felnőtt korban is. Habár ezt baba korban szokás elvégezni, mint nálunk pl.: a fülbelövést, hogy ne emlékezzen rá a gyerek.

És most a kérdés, ami mindenkit foglalkoztat, hogy más-e a szex egy körülmetélt fiúval. Érzésre nem. Amiben én különbséget tapasztaltam, és olvastam is, hogy érzékenyebb a pénisz, ezért intenzívebben élik át a szexet, de pont ezért az ingerküszöbük is kitolódott, és tovább tart, hogy bekövetkezzen az orgazmus. Gyorstüzelő probléma részemről kipipálva. Ha engem kérdeznek, hogy támogatom-e, és a fiamnak megcsináltatnám-e, a válaszom: igen. Gondolva a fiam majdani barátnőire, mindenképp. Sosem merült volna fel bennem ez az igény, ha maradok az európai srácoknál, de már örülök, hogy így alakult, és tisztába kerültem a dolgokkal.

dried-bananas-01.jpg

A női körülmetélésről már más a véleményem. Egy agyrémnek tartom. Ez is azért alakult ki, hogy a nő ne okozhasson örömet magának, se neki ne okozhassanak. Ezzel kívánták bebiztosítani sok száz évvel ezelőtt, hogy a nők hűségesek maradjanak. Eve Ensler – A vagina monológok c. könyvében több olyan nő beszél a körülmetéléséről, akiket örökre megnyomorítottak. És még csak azt se lehet mondani, hogy vallási okból, mert a Korán egyszer sem említi sehol ennek szükségességét, sőt le van benne írva, hogy a nőnek előbb kell elélveznie, mint a férfinak! A felvilágosult arab országokban ezt már rég beszüntették, és elítélik. Egyes afrikai törzseknél még ma is csinálják, de remélem, hamarosan ennek is vége szakad.

Mindent összevetve: én támogatom a férfiak körülmetélését. Hallottam már sok ellenérvet, hogy az előbőrnek védő funkciója van, stb., de engem nem győztek meg, olyan nekem, mint a mandula, vagy a vakbél. Alapjáraton veszélytelen, és szerves része az emberi testnek, de igazából fölösleges, és potenciális veszélyforrás.

UPDATE: Két levelet kaptam, hogy írjam le a körülmetélkezés hátrányait is, mert ez így nem fair, hogy csak dicsérem. Egyes esetekben előfordulhat, hogy az ellenkező hatást érik el vele, vagyis hogy a hímtag annyira érzékennyé válik, hogy nem tudja a férfi a korai magömlést befolyásolni. Én erről értelemszerűen nem tudtam, hiszen az ellenkezőjét tapasztaltam.

 

 

 

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Kedvenc arab/muszlim témájú filmjeim

AZ ARABOK. Szeretjük egy kalap alá venni a keleti embereket, de valójában a világon mindenhol ...