Saturday , 20 July 2024
Home » Else » Facebook tanfolyam 1. rész

Facebook tanfolyam 1. rész

Én nem bánom, hogy a facebook emlékezeti az embereket arra, hogy köszöntsék fel az ismerőseiket. Nagyon örültem annak, az összesen több, mint 100 szülinapi köszöntésnek, amit kaptam.

Viszont egyszer azt olvastam, hogy ez is nézőpont kérdése. 100 ismerős felköszöntött, de mi van a többi 279-el? Őket is emlékeztette a facebook, mégsem tették meg. Egy része azért, mert nem lépnek be minden nap, vagy mert nem figyelték. Akkor is ott van kb 200 ember, akit a szülinapomon sem érdeklek.

Így hát arra jutottam, hogy akkor nem is zavarnék tovább, beállítom úgy a facebook-ot, hogy aki soha semmilyen interakcióba nem lépett velem, soha nem lájkolt semmit, az ne is lásson, mert valószínű, hogy nem érdekli, mi van velem, vagy nem tetszenek neki, amiket megosztok. Ettől még ismerősök maradunk. Nincs ezzel semmi baj, így is szar a facebook, és egy csomó ember bejegyzéseit nem jeleníti meg, akkor az ne is lássa, hogy mit teszek ki, akit nem is érdekel. Üzenetet fog tudni küldeni, és nem is törlöm ki, de annyit fog látni rólam, mint egy idegen, aki nem ismerősöm

Úgyhogy ajánlok figyelmetekbe 2 nagyon hasznos beállítást, amit bárkinél lehet alkalmazni:

Ha azt akarod, hogy az illető ne lássa, miket teszel ki – Menj rá az adatlapjára, “Ismerősök” gomb -> további listákhoz adás-> Korlátozott

Ha pedig te nem szeretnéd látni többé az illető tevékenységét, akkor az adatlapján megnyomod a “Követés” gombot.

A facebook-on azt ismerjük el, hogy valahonnan ismerjük egymást, és nem azt, hogy mostantól kötelesek vagyunk megosztani egymással az életünk részleteit. Ha ez hasznos volt, legközelebb elmesélem, hogyan rendezzétek listákba az ismerőseiteket, hogy ha valamit pl. csak a családotokkal akartok megosztani, azt más ne lássa 🙂 .

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

Nemzetek konyhája – Tunéziai kefteji

Imádom az olyan külhoni kajákat, amik mindennapi itthon is kapható dolgokból is könnyen elkészíthetők, csak ...