Tuesday , 28 May 2024
Home » Else » 10 tanács Jim Carrey-től a sikeres élethez

10 tanács Jim Carrey-től a sikeres élethez

Jim Carrey 115 millió dollárt érő világsztár, aki az utóbbi években a spiritualitás felé fordult. A legjobb vígjátékszínészek egyike, akinek a mondanivalójára érdemes odafigyelni. Ace Venturaként senkinek nem kell bemutatni, íme az ő 10 tanácsa a sikeres élethez.

 

1 – Képzeld magad elé a sikereidet!

Minden este a Mulholland parkba (Los Angeles frekventált környéke) mentem, és elképzeltem magam, hogy azon a környéken élek. Azt vizualizáltam, hogy a rendezők érdeklődnek irántam, és a közönség szereti, amit csinálok; és minden mást is rendszeresen magam elé képzeltem, amit meg akartam kapni. Ez 1985 körül volt, ekkor még nem volt semmim, de már ettől jobban éreztem magam. 1992 körül írtam magamnak egy csekket 10 millió dollárról, és 3-5 évet adtam magamnak, hogy valóban ennyit keressek a színészkedéssel. Magamnál tartottam, újra és újra elővettem, és elképzeltem a helyzetet, és kb. 3 év múlva, amikor belegondoltam, már többet kerestem, mint 10 millió dollár a Dumb és Dumber-el.

2 – Tekintsd a kihívásokat ajándéknak!

Ha így nézel rájuk, produktívan tudod kezelni őket, pont úgy, ahogyan TE meg tudsz birkózni velük..

3 – Kövesd a szenvedélyed!

Egész életemben mókáztam, mindig is ezt akartam csinálni, és mindig is ezt szerettem csinálni a legjobban.

4 – Teremts!

Nagyon erősen hiszek benne, hogy amit elképzelek, valósággá válik. Butaságnak tűnhet, pedig igaz. Minden szavunkkal és gondolatunkkal teremtünk.

5 – Kockáztasd meg, hogy önmagad légy!

Te már tudod, ki vagy; és az, amire mind vágyunk több, mint pusztán a személyiségünk fejlődése. Az elfogadottság érzése tesz láthatóvá minket ebben a világban. Ne hagyd, hogy bármi a fényed útjába álljon! Kockáztasd meg, hogy teljes pompádban láttasd magad!

6 – Köss kompromisszumokat!

Nem tanultam, diplomám sincs, abbahagytam a középiskolát, így nem volt sok választásom. Mosogató voltam, és pincér. Elhatároztam, hogy csinálnom kell valami kreatívat. Stand up comedy-vel kezdtem, ez volt az én kompromisszumom, minden este bárokban léptem fel. Ebből nőtt ki a turnézás, és ez egy nagyon kreatív időszaknak bizonyult végül. Kerülőúton, de elértem, amit akartam. Nem ragadtam le annál, hogy ez ÍGY nem megy, hanem megoldottam máshogy, hogy színész legyek, és végül az eredmény jobb lett, mint vártam. Így működik az univerzum. Vedd el, amit akarsz, de csak akkor lesz a tiéd, ha nem veszíted el a hitet, hogy a tiéd lehet. Néha a kompromisszum vezet el ahhoz, amit igazán akarsz.

7 – Ne hagyd, hogy a félelem visszatartson!

Képes vagy rá, és készen állsz rá, hogy gyönyörű dolgokat tegyél a világban. Végül csak két választásod marad: a szeretet, vagy a félelem. Válaszd a szeretetet, és ne engedd meg a félelemnek, hogy a szíved ellen fordítson!

8 – Higgy!

Persze, hogy hiszek, abban, hogy megkapod, ha elhiszed! Ez a kulcs. Nem úgy kell a dolgokra gondolni, hogy ‘Mikor lesz már meg’, hanem úgy, hogy ‘Már meg is van’. Jelenidőben!

9 – Törekedj! 

Soha semmi ezen a bolygón nem történt enélkül.

10 – Kockáztass! 

Egész életedben aggódhatsz a jövő miatt, de csak az számít, hogy itt, és most mi történik. Azokon a döntéseinken múlik minden, amit most hozunk meg; hogy szeretet, vagy félelem vezérli-e őket. Félünk azt kérni, amire vágyunk, pedig én vagyok rá az élő példa, hogy csak pontosan meg kell fogalmazni, mire vágysz, és kérni. És ha nem kapod meg azonnal, az azért van, mert az univerzum túl elfoglalt azzal, hogy az én kívánságaimat teljesítse 🙂

Apám nagyszerű komikus volt, de nem hitte ezt el magáról, tehát volt egy biztonságos könyvelői állása. 12 éves voltam, amikor kirúgták. A családom mindent megtett, hogy ezt túléljük. Sok remek leckét tanultam apámtól, nem utolsósorban azt, hogy ha elbuksz abban, amit nem szeretsz, akkor akár ki is próbálhatod, hogy azt csinálod, amit szeretsz .

 

Jim Carrey ébresztő üzenete a világnak:

 

Jim Carrey új életfilozófiája video – ha a fenti video nem indulna el

 

Az eredeti video, amelyről a fordítás készült:

Még több hasonló bejegyzésért írd be jobbra fent a keresőbe: 10 tanács

Facebook Comments

About Eni

2008 óta foglalkozom rövidebb cikkek írásával. Az élet nagyszerű témákat szolgáltat, és sokan szeretik is olvasni, amiket írok. Mostantól minden írásom megtalálható itt, egy helyen. [ENGLISH]: I'm writing shorter articles since 2008. Life provides great topics, and a lot of people like, what I write. All my writings can be found here, from now on.

Check Also

2022 évzáró beszéd ajánlókkal

Gondoltam, írok egy évet összefoglaló posztot, miket tanultam, milyen hasznos dolgokat adnék át Nektek is. ...